Wegenbelasting oldtimer: hoe werkt het?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw buiten met surfplank

Heb je een auto die tussen de 25 en 40 jaar oud is? Dan kom je in aanmerking voor de gereduceerde wegenbelasting voor een oldtimer. Je betaalt dan slechts een deel van de oldtimer wegenbelasting. Aan deze oldtimer regeling zitten wel een paar voorwaarden. Zo geldt dit tarief alleen voor auto's die op benzine rijden en mag je in de wintermaanden (december tot en met februari) niet met je oldtimer de weg op. Doe je dit wel? Dan betaal je de volledige oldtimer wegenbelasting.

Overgangsregeling oldtimers

De regels rondom de wegenbelasting voor een oldtimer zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Tot 2014 waren oldtimers wegenbelasting vrij als ze ouder waren dan 25 jaar. In 2014 werd dit verhoogd naar een leeftijd van veertig jaar. Daarom is er een overgangsregeling voor oldtimers in het leven geroepen. Deze is bedoeld voor mensen die eerst geen wegenbelasting hoefden te betalen, maar nu wel. Maak je gebruik van deze regeling? Dan betaal je maximaal €120,- wegenbelasting voor je oldtimer per jaar. Op deze manier kun je op een voordelige manier een tweede auto in de garage houden en genieten van al het moois wat een oldtimer heeft te bieden heeft.

Einde overgangsregeling oldtimers

De oldtimer regeling eindigt in 2028, wanneer alle auto's die bij invoering van de nieuwe wetgeving 25 jaar oud waren veertig jaar oud zijn. Heb jij een auto die in aanmerking komt voor de regeling, maar heb je geen brief ontvangen van de Belastingdienst? Ga er dan zelf achteraan en betaal minder wegenbelasting voor je oldtimer.

Een oldtimer verzekeren

Naast de wegenbelasting voor een oldtimer moet je de oldtimer natuurlijk ook nog verzekeren. Sommige verzekeraars hebben een speciale oldtimer-verzekering, maar je kunt ook kiezen voor een reguliere WA-plus- of allrisk-verzekering. Ben je op zoek naar een voordelige autoverzekering? Kies dan voor de autoverzekering van Allianz Direct. Onze verzekeringen staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben een standaard eigen risico van €0,-.

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?