Kortlopende Reisverzekering

Daarom bij Allianz Direct:

 • Afgestemd op die ene reis die je gaat maken

 • Keuzevrijheid: je kiest zelf je dekking

 • Bagage is standaard meeverzekerd

 • Ook te combineren met Annuleringsverzekering

 • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

De Kortlopende Reisverzekering van Allianz Direct is ideaal als je bijvoorbeeld eens per jaar op een korte vakantie gaat. Je bent goed verzekerd voor de dagen dat je op reis bent, maar zit nergens aan vast.

Gezin bij auto koffers inladen voor reis

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade, hulp of kosten door onvoorziene gebeurtenissen op reis. Denk aan schade aan of verlies van je bagage, kosten voor vervangend vervoer of medische kosten. Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering voor één reis of vakantie. Je betaalt een eenmalige premie en de verzekering stopt als je weer thuis bent. Ga je maar af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Direct dus ideaal. Je kunt de reisverzekering volledig afstemmen op jouw vakantie. Zo kies je onder andere waar de verzekering geldt: in Europa of Wereldwijd (exclusief óf inclusief VS/Canada). Dat noemen we het dekkingsgebied.

Kortlopende Reisverzekering afsluiten?

Een noodsituatie, of schade opgelopen tijdens je reis? De kosten kunnen hoog oplopen. Sluit daarom nu een Kortlopende Reisverzekering af voor jouw volgende vakantie. Dan staat onze SOS hulpverlening 24 uur per dag voor je klaar en ben je tijdens je reis standaard verzekerd voor verlies of diefstal van je bagage. Afhankelijk van de dekking die je kiest – Basic, Comfort of Premium – kun je aanspraak maken op een vergoeding bij ongevallen en/of medische kosten. Bekijk wat wel en niet verzekerd is of download de voorwaarden voor het complete overzicht.

Tabel verbergen

Wat is wel/niet verzekerd?

SOS noodhulpverlening

Medische kosten

Ongevallen

Extra verblijfkosten

Verlies of beschadiging bagage

Annulering

Wintersport en activiteiten

 • Basic

  €50/dag, max. 5 dagen

  Max €1.000

  optioneel

  optioneel

 • Comfort

  €100/dag, max. 5 dagen

  Max €2.000

  optioneel

  optioneel

 • Premium

  €100/dag, max. 10 dagen

  Max €3.500

  optioneel

  optioneel

Alle voorwaarden op een rij

Check op je polisblad welke voorwaarden voor jou gelden

Wereldwijd directe hulp bij ziekte of ongeval

Én gratis medisch advies, altijd in het Nederlands

Allianz Direct maakt gebruik van eigen alarmcentrales in 36 landen én een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Elk jaar beoordelen onze artsen de kwaliteit van medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden wereldwijd. Daardoor weten wij precies of deze instellingen voldoen aan onze standaarden. Waar je ook bent, Allianz Direct helpt je; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij ziekte, een ongeval of met een medische vraag. En we staan je in het Nederlands te woord. Ook dáárom kies je voor Allianz Direct.

Allyz app

allyz - jouw digitale reisgenoot

Ontdek nu de gloednieuwe voordelen en geniet van een ontspannen reis met allyz, jouw digitale reisgenoot! Met een Reisverzekering van Allianz Direct krijg je automatisch toegang tot een allyz Plus lidmaatschap* en kun je grbuik maken van verschillende diensten zoals:

 

 • Reisplanner: maak zonder moeite jouw persoonlijke reisroute met alle informatie op één plek - van vluchten tot medereizigers. En vergeet niet; wij houden je op de hoogte met veiligheidswaarschuwingen en zelfs toegang tot luchthaven lounges bij vertraagde vluchten!
 • Gezondheidsservices: van een medische vertaler tot een handige symptomen checker en zelfs chatten met een dokter - we hebben alles om je gezondheid onderweg te beschermen.
 • Digitale kluis: houd al jouw belangrijke documenten veilig en toegankelijk, waar je ook bent.

 

Download de app en neem allyz overal mee naartoe! Begin jouw reis op de beste manier, met allyz als jouw digitale reisgenoot.

 

*Een geldige reisverzekering van Allianz Direct is nodig om jouw allyz Plus lidmaatschap te behouden en van de aangeboden voordelen te genieten. 

 

allyz wordt aangeboden door Allianz Partners.

 

Veelgestelde vragen

Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Misschien hebben we jouw vraag al een keer eerder beantwoord. Staat ‘ie hier toch niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag.

 • Wat is er gedekt op mijn reisverzekering?

  Met de reisverzekering van Allianz Direct  verzeker je plotselinge en onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis zoals verlies of diefstal van je bagage, noodevacuatie en vertraging tijdens je reis. Wat exact gedekt is hangt af van de gekozen dekking. Dit vind je in de  voorwaarden

 • Hoe lang van tevoren moet ik een reisverzekering afsluiten?

  Je sluit je reisverzekering af minimaal 1 dag voordat je op reis gaat. Wil je gebruik maken van de Reis- en Annuleringsverzekering? Zorg er dan voor dat je je verzekering uiterlijk 14 dagen na het boeken van je reis aanvraagt. 

 • Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

  Je denkt er wellicht niet snel aan, maar er kan veel gebeuren als je op reis bent. Stel je arriveert net op bestemming en je koffer is zoek, of je zit in een onbekend land en spreekt de taal niet, maar je hebt dringende hulp nodig omdat je paspoort kwijt is. Dan zijn wij er voor jou!

  De Basic dekking dekt al de meest belangrijke onderdelen zoals SOS hulpverlening en bagage. De Comfort dekking biedt ook dekking voor Medische Kosten en bij de Premium dekking is een ongevallenverzekering standaard inbegrepen. In alle gevallen kun je zelf ook nog aanvullende dekkingen toevoegen, zoals voor Wintersporten en Risicosporten. Zo ga je dus echt op reis zoals jij dat wilt.

 • Kan ik mijn Reisverzekering wijzigen of stopzetten?

  Doorlopende Reisverzekering
  Je kunt je Doorlopende Reisverzekering in het eerste jaar niet wijzigen, verhogen of opzeggen. Na het eerste jaar kan dit wel. De opzegging of wijziging gaat pas in per verlengingsdatum. Na het eerste jaar is het wel mogelijk om deze reisverzekering dagelijks op te zeggen.

  Kortlopende Reisverzekering
  Je kunt je Kortlopende Reisverzekering niet wijzigen of verhogen. De verzekering loopt vanaf jouw vertrekdag tot en met de einddag van jouw reis.

  De reisverzekering stopzetten kan niet, maar je kunt hem wel opzeggen wanneer je reis niet doorgaat.

 • In welke landen ben ik verzekerd?

  In welke landen je verzekerd bent is afhankelijk van de gekozen dekking. Je kunt kiezen tussen 'Europa' of 'Wereldwijd'.

  Europa

  Kies je voor 'Europa' dan ben je verzekerd in de landen van de EU. Hierbij geldt wel dat je alleen verzekerd bent in het geval van een positief reisadvies. Check bij twijfel www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies voor het actuele reisadvies.

  Wereldwijd

  Kies je voor 'Wereldwijd', dan kun je bij de Kortlopende Reisverzekering zelf kiezen voor inclusief óf exclusief de VS en Canada. Bij de Doorlopende Reisverzekering is werelddekking standaard inclusief VS en Canada. Ook hierbij geldt dat je alleen verzekerd bent in het geval van een positief reisadvies. Check bij twijfel www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies voor het actuele reisadvies.

 • Tot welk bedrag dekt mijn reisverzekering?

  De dekking en bijbehorende vergoeding van je reisverzekering is afhankelijk van de gekozen reisverzekering en eventueel aanvullende dekkingen. De exacte bedragen per dekking vind je terug in de voorwaarden.

   

 • Is mijn bagage verzekerd op mijn reisverzekering?

  Je bagage is standaard meeverzekerd. De hoogte van de dekking is afhankelijk van welke reisverzekering je hebt afgesloten, dit vind je terug op je polisblad. Welke spullen wij wel of juist niet verzekeren en de hoogte van de vergoeding vind je terug in de voorwaarden

 • Voor hoeveel reisdagen ben ik verzekerd?

  Het maximale aantal reisdagen waarvoor je verzekering geldt, verschilt per reisverzekering:

  • Kortlopende Reisverzekering: 60 dagen
  • Doorlopende Reisverzekering: 65 dagen

  Dit maximale aantal dagen is voor alle gekozen dekkingen - Basic, Comfort of Premium - gelijk en kan niet worden uitgebreid.

 • Heb ik dekking op mijn reisverzekering als ik afreis naar een land waarvoor het reisadvies code groen, geel, oranje of rood is?

  Dekking op bagage of niet corona gerelateerde schades zijn altijd gedekt. In groene of gele gebieden bieden wij in veel gevallen wel dekking voor corona gerelateerde schades. In oranje gebieden bieden we soms dekking voor corona gerelateerde schades en rode gebieden zijn helaas uitgesloten. Check de voorwaarden voor de precieze dekking. 

Familie goed verzekerd op vakantie

Een doorlopende reisverzekering nodig?

Ga je vaker per jaar weekendjes weg of op vakantie, en langer dan 2 weken? Dan past onze Doorlopende Reisverzekering misschien goed bij jou. Deze Reisverzekering van Allianz Direct stel je zelf samen, met de dekking die bij jou past!