Dak lekkage verzekeren?

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Hulp bij reparatie van de schade

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Lekkage aan je dak is erg vervelend en kan een hoop schade met zich meebrengen. Je leest hieronder hoe je bij Allianz Direct goed verzekerd bent voor schade door lekkage.

Lekkage dak verzekering

Kun je lekkage aan het dak van je huis verzekeren? En onder welke verzekering valt deze schade? Bij lekkage aan je dak worden helaas niet alle kosten vergoed. Bij Allianz Direct kun je geen speciale dak lekkage verzekering afsluiten. Wel valt schade door lekkage aan het dak bij ons onder twee verzekeringen. Lees hier wat je wél kunt verzekeren.

Twee verzekeringen

Bij lekkage aan het dak heb je te maken met twee verschillende verzekeringen: de opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering dekt schade aan ‘vaste’ elementen in en aan je huis. Denk hierbij dus aan het dak, de leidingen en de (houten) vloer. De inboedelverzekering dekt schade aan ‘losse’ spullen, zoals meubels en elektronica.

Lekkage dak verzekering: dit valt onder de opstalverzekering

Bij Allianz Direct is je dak met een opstalverzekering verzekerd tegen regen-, hagel-, sneeuw- en stormschade. Maar ook als er een boom op je dak valt of als er onvoorzien waterschade door bijvoorbeeld een leidingbreuk plaatsvindt. Allianz Direct biedt naast een opstalverzekering ook een aanvullende dekking All Risk aan. Onder deze aanvullende dekking valt - naast de al genoemde dekking - ook schade die per ongeluk door jouzelf is veroorzaakt. Dan ben je ook verzekerd voor ongelukjes in huis. 

Lekkage dak verzekering: dit valt onder de inboedelverzekering

Heb jij thuis te maken met plotselinge lekkage? Dan zal er – naast schade aan het dak zelf – waarschijnlijk ook schade aan de spullen ín je huis zijn. Misschien heeft je computer schade opgelopen door het lekkende water of moet je de bank opnieuw stofferen. Deze onvoorziene schade wordt gedekt door je inboedelverzekering.

Inboedelverzekering Allianz Direct

Onze inboedelverzekering vergoedt – net als de opstalverzekering – schade door regen, hagel, sneeuw, storm, omgevallen bomen en waterschade. Wanneer je voor nog meer zekerheid wilt gaan, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende All Risk verzekering. Dan ben je ook verzekerd tegen schade die door jezelf veroorzaakt is.

Als lekkage dak verzekering niet uitkeert

Over het algemeen zal een verzekering niet uitkeren bij vermijdbare schade. Denk hierbij aan het open laten staan van een dakraam tijdens hevige regen. Maar ook bij achterstallig onderhoud wordt niet uitgekeerd. In deze gevallen had de schade voorkomen kunnen worden. Zorg dus altijd dat je goed zorgt voor je huis, ook tijdens de koudere maanden

Lekkage plat dak verzekering

Lekkage aan een plat dak wordt net zo goed verzekerd als lekkage aan een puntdak. Maar let op: woon jij in een huis met een rieten dak? Dan kunnen niet alle verzekeraars je helpen. Ga daarvoor op zoek naar een speciale rieten dak-verzekering of overleg met een van de specialisten van Allianz Direct.  

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe ga ik om met schade aan mijn huis of inboedel?
Woman sitting in window

Schade in of aan je huis?

Of je nu brand, een inbraak of een lekkage hebt: met onze Opstalverzekering ben je goed verzekerd.