Opstalverzekering VvE

Bij Allianz Direct kun je geen Opstalverzekering VvE afsluiten. Wél reguliere woonverzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Hulp bij schadereparatie

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Vrouw belt thuis

Wist je dat het afsluiten van een opstalverzekering VvE verplicht is? Als bewoner van een appartementencomplex hoef je in principe zelf dus geen eigen opstalverzekering af te sluiten.

Wat is een opstalverzekering VvE?

Jouw VvE (Vereniging van Eigenaren) sluit een opstalverzekering VvE af als deze schade aan het appartementsgebouw waar jij en de andere bewoners in wonen wil verzekeren. Denk hierbij aan schade aan het dak door storm of lekkage. Of schade door brand (kortsluiting) of inbraak. Meer weten over wat een Opstalverzekering inhoudt? Check dan deze korte video

Opstalverzekering appartement

Als je in een appartement woont heb je dus meestal geen aparte opstalverzekering nodig omdat er één gebouwenverzekering voor het hele appartementencomplex moet worden afgesloten. Dat wordt geregeld door de VvE. Check dit wel altijd goed, voordat je besluit om het afsluiten van een opstalverzekering van je lijstje af te strepen. Voor sommige zaken in je eigen appartement, denk aan een dure keuken, kun je een extra dekking afsluiten via je eigen inboedelverzekering. Onder de rubriek 'eigenaarsbelang' kun je de extra dekking aangeven. Bij sommige verzekeraars, zoals Allianz Direct, is er hiervoor standaard een bedrag opgenomen.

Opstalverzekering VvE lekkage

Zit jij in het bestuur van een VvE en regel jij de opstalverzekering? Bij het afsluiten van een opstalverzekering VvE kun je uit verschillende dekkingen kiezen. Kies je voor een uitgebreid pakket, is lekkage altijd meeverzekerd. Wat vaak niet kan worden meeverzekerd, is schade door overstroming en aardbeving.

Opstalverzekering VvE verplicht

Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Soorten VvE opstalverzekeringen

De VvE kan kiezen uit verschillende dekkingen: hoe ruimer de dekking, hoe hoger de premie. Het is verstandig om daarom een adviseur te zoeken die uitleg kan geven over de opstal- en eventueel aansprakelijkheidsverzekeringen. Er kan immers ook een dakpan van het dak waaien die iets, of nog erger, iemand raakt.

VvE opstalverzekering

Bij Allianz Direct kun je helaas geen VvE verzekering afsluiten. Wel bieden wij voor appartementeigenaren of –huurders een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering aan. Met de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je woning. Denk hierbij aan de spullen die je kunt oppakken en meenemen, zoals je laptop, meubels en sieraden. De opstalverzekering verzekert je woning en alles wat daaraan vastzit. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die je per ongeluk bij anderen maakt.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat houdt een Opstalverzekering in? © Allianz Direct
Woman outsite

Woonverzekering afsluiten?

We verzekeren graag jouw spullen, je woning, en schade die je per ongeluk bij anderen veroorzaakt.