Hond op bestuurdersstoel

28 juli 2023

8 bizarre situaties op de weg

Het verkeer zit vol met onverwachte wendingen en verrassende momenten. Van ontmoetingen met wilde dieren tot vreemde voertuigen en opmerkelijke snelheden, bijna iedereen heeft zich onderweg wel eens verbaasd.

Welke verkeerssituaties haalden in de afgelopen jaren het nieuws? In deze blog kijken we naar 8 bizarre gebeurtenissen in het verkeer. Wat zou jij doen als je een slapende bestuurder, een rijdend zwembad of een 5-jarige achter het stuur tegen zou komen?

1. Slapende bestuurder

Begin 2023 werd op de Duitse autobahn een 45-jarige Tesla-bestuurder gearresteerd omdat hij in slaap was gevallen achter het stuur. Hij had de autopilot-functie geactiveerd en reed 15 minuten lang slapend over de snelweg. Gelukkig, voor hem en alle medeweggebruikers, zonder ongelukken.

Uiteraard riep het incident verschillende vragen op over de veiligheid en verantwoordelijkheid van automatisch rijden. Autofabrikanten benadrukten dat bestuurders altijd alert moeten blijven, ook bij het gebruik van de autopilot-functie. Je moet zelf op ieder moment kunnen ingrijpen, en slapen is dus een duidelijke no-go.

Bron: Autovisie

2. Vliegtuig op de snelweg

Op een afgelegen snelweg in North Carolina werden automobilisten in 2022 opgeschrikt toen een klein vliegtuigje een noodlanding maakte op de snelweg. Het vliegtuig had motorpech en de piloot had geen andere keuze dan een landing op de weg.

De camera aan boord van het vliegtuig filmde de landing, en de beelden waren op verschillende nieuwswebsites te zien. Gelukkig ging de landing goed en raakte niemand gewond.

Bron en videobeelden: RTL Nieuws

3. Hond achter het stuur

In Springfield (Colorado) dacht een dronken bestuurder eerder dit jaar op een slimme manier aan een snelheidsboete te ontkomen. Toen hij door de politie werd aangehouden, wisselde hij van plaats met zijn hond in de hoop ‘als passagier’ geen boete te krijgen.

Toen de politie de man vroeg hoeveel alcohol hij had gedronken, rende hij weg. Na 20 meter werd hij ingerekend door de politie. Helaas voor hem had zijn truc niet gewerkt.

Bron: Tubantia

4. Rijdend zwembad

In 2020 reed er een opvallende verschijning door Apeldoorn: een gepimpte Ford Ka zonder dak, met een zelfgemaakt zwembad op de achterbank. Tot grote verrassing van de politie, zat YouTuber Boaz van Boggelen in het opvallende autootje te badderen. Helaas mocht de influencer na deze ontdekking zijn weg niet meer vervolgen, en werd de auto in beslag genomen.

Een week later gaf Boaz de inmiddels bekende Ford weg aan een 15-jarige fan.

Bron: AD

5. Kamelen in België

In de woestijn zou je het misschien verwachten, maar zeker niet in België. In 2017 liepen 4 kamelen over de snelweg rondom de Belgische stad Charleroi. Ze waren ontsnapt uit het circus en zorgden voor flink wat verbazing en vermaak onder automobilisten.

Gelukkig veroorzaakten de kamelen geen ongelukken en werden ze allemaal weer heelhuids gevangen.

Bron: RTL Nieuws

6. De grootste snelheidsovertreding ooit gemeten

In 2020 reed een 19-jarige met 308 km/uur over de snelweg in Toronto. Dit was de hoogste snelwegovertreding ooit gemeten, en verscheen dan ook wereldwijd in het nieuws. De bestuurder reed in de Mercedes van zijn vader, die na de overtreding 7 dagen in beslag werd genomen. De jonge snelheidsduivel was zijn rijbewijs direct kwijt.

De maximumsnelheid op de Queen Elizabeth Highway in Toronto is 100 km/uur, dus de jongen reed wel 200 km/uur te snel. Een exacte boete is niet bekend, maar volgens Autoblog kan die in Canada oplopen tot zo'n €6.000.

Bron: AD

7. Geld op de snelweg

Het is alweer een tijdje geleden, maar deze situatie hoort zeker in het lijstje thuis. In 2011 deed zich op de A2 bij Maastricht een wel heel ongewone situatie voor: een volle geldcassette viel uit een geldtransportwagen, waardoor de weg bezaaid raakte met tienduizenden euro's.

Voorbijgangers stopten massaal om geld op te rapen, waarvan een deel gelukkig weer werd ingeleverd. De politie benadrukte dat het meenemen van geld diefstal is. Wat zou jij doen als de geldbiljetten langs je autoramen waaiden?

Bron: NOS

8. 5-jarige wil een Lamborghini

In 2020 wist een 5-jarig jochie uit Utah de auto van zijn ouders te starten en daarmee 3 kilometer te rijden, tot de politie hem aan de kant zette. De reden voor zijn avontuur? Zijn ouders ‘wilden’ geen Lamborghini voor hem kopen, dus hij besloot om zelf naar de dealer in Californië te rijden.

Volgens de ouders had de jongen nog nooit gereden, en het was ze dan ook een raadsel hoe hij zonder ongelukken 3 kilometer had kunnen afleggen.

Bron: Metro Nieuws

Goed verzekerd het verkeer in

Op zoek naar een goede Autoverzekering? Als 5-jarige kun je bij ons nog niet terecht, maar – wanneer je legaal achter het stuur mag stappen – staan wij voor je klaar. Lees snel verder voor meer over de Autoverzekeringen van Allianz Direct of bereken je premie in 20 seconden.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.