Een trein

Juni 2022

Treinroutes door Europa vanuit Nederland

Zin in een stedentripje? Een vliegvakantie is leuk als je niet lang hoeft te wachten en geen vliegangst hebt. Maar ga je een stad binnen Europa bezoeken? Dan is het misschien wel een optie om een leuke treinvakantie te plannen! Tegenwoordig kan je al naar steeds meer Europese steden reizen vanaf Amsterdam of Rotterdam. In deze blog zetten we de 8 bekendste bestemmingen voor je op een rij.

Parijs

De meest bekende stad die wordt bezocht met de trein vanuit Nederland en ook wel de stad van de liefde genoemd wordt. Je raadt het al: Parijs! Vanaf Amsterdam ben je er al in iets meer dan 3 uur en vanaf Rotterdam zelfs al binnen 2,5 uur. Een stad met een rijke geschiedenis waar je veel bekende bezienswaardigheden kan bezoeken zoals de Eiffeltoren, de Champs-Elysees, het Louvre en de Nôtre Dame.

Kosten: Vanaf ongeveer €35 voor een enkele reis van Amsterdam naar Parijs.

Praag

De stad die ook wel de stad van de honderd torens wordt genoemd, namelijk Praag! De reis vanaf Amsterdam duurt ongeveer 10,5 uur. Je moet wel 1 keer overstappen in Berlijn. Een leuke optie is om er een dubbele stedentrip van te maken, zodat je Berlijn ook gelijk kunt verkennen. Op deze manier voelt het niet aan als een hele lange reis doordat je een tussenstop in Berlijn maakt waar je dan gezellig even de stad in kan.

Kosten: Vanaf €45 voor een enkele reis van Amsterdam naar Praag.

Londen

De stad van de rode dubbeldekkers en de rode telefooncellen. Je raadt het waarschijnlijk al: Londen! Vanaf Amsterdam kan je sinds 2020 direct naar Londen met de Eurostar trein. De reis duurt 4 uur en 10 minuten. Tegenwoordig kan je ook vanaf Rotterdam direct naar Londen in slechts 3,5 uur!

Kosten: Vanaf €44 voor een enkele reis van Amsterdam naar Londen.

Berlijn

In Berlijn is er zowel overdag als ’s nachts genoeg te beleven. Overdag kan je de cultuur en historie van de stad verkennen en ’s nachts zijn er tientallen horecagelegenheden waar je heen kan gaan. Daarnaast is het ook nog eens een van de groenste steden ter wereld! Vanaf Amsterdam is de reistijd ten minste 6 uur en 20 minuten en vanaf Rotterdam 6 uur en 50 minuten.

Kosten: Vanaf €38 voor een enkele reis van Amsterdam naar Berlijn.

Antwerpen

Vanaf Rotterdam ben je met de Eurostar al binnen een halfuurtje in de Belgische stad Antwerpen! Antwerpen ligt net over de Nederlandse grens, maar toch merk je direct dat je in een ander land bent door o.a. de taal en de wafelkraampjes. Ook vanaf Amsterdam ben je niet zo heel lang onderweg naar Antwerpen en is het ongeveer 1 uur en 15 min met de trein.

Kosten: Vanaf €22 voor een enkele reis van Amsterdam naar Antwerpen.

Wenen

De hoofdstad van het land met de mooie natuur, de klassieke muziek en de hoge welvaart in Europa: Wenen! Vanaf Amsterdam rijden er dagelijks zes treinen waarmee je met 1 of 2 keer overstappen al op het centraal station in Wenen kan zijn. Binnen Nederland kan je opstappen in Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Kosten: Vanaf €35 voor een enkele reis van Amsterdam naar Wenen.

Brussel

In deze stad vergadert het Europese Parlement, kan je de lekkerste wafels kopen en staat het Atomium: Brussel! Vanaf Amsterdam ben je er al binnen een kleine twee uurtjes en dat zonder over te stappen. Je kan direct de intercity nemen of met de Thalys reizen.

Kosten: Vanaf €26 voor een enkele reis van Amsterdam naar Brussel.

Milaan

De wereldstad die bekend staat als dé modestad en vanwege de indrukwekkende kathedraal veel indruk maakt: Milaan! Deze grote stad bevindt zich op een afstand van 830 km vanaf Amsterdam Centraal. Met de snelste verbinding ben je er in ongeveer 11,5 uur. 

Kosten: Vanaf €110 voor een enkele reis van Amsterdam naar Milaan.

Studentenkorting

Ben je student en wil je op een leuke stedentrip gaan met je vrienden? Goed nieuws! Je krijgt via bepaalde organisaties korting als je 27 jaar of jonger bent. Als je dan ook nog eens je studenten OV gebruikt voor de reis die je in Nederland maakt, betaal je alleen nog voor de rest van de reis door het buitenland. Dit kan een hoop geld schelen!

Verzekerd van een fijne treinreis

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je binnenkort één van deze Europeese bestemmingen bezoeken? Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van een scherpe premie mét uitgebreide dekking en is je bagage standaard meeverzekerdMet de . Bereken je premie binnen 20 seconden, of sluit direct jouw Korte- of Doorlopende Reisverzekering af.

 

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!