Mensen in auto roadtrip

17 augustus 2023

B&B Vol Liefde: roadtrip naar een beroemde locatie?

Ook heel veel positieve energie gekregen van het 3e seizoen van B&B: Vol Liefde? Niks mis mee natuurlijk, maar denk je er ook aan om misschien een keer naar een locatie te gaan of zelfs een overnachting te boeken? Houd je zonnevlecht goed vast, want wij leggen in deze blog uit hoe je het beste kunt afreizen met de auto.

Moulin de Floumont, La Roche-en-Ardenne in België (Leendert)

De Ardennen zijn natuurlijk altijd fraai, maar in een oude watermolen slapen met een 'hot tub' en een speelse hond is natuurlijk helemaal bijzonder.

Wil je bij Leendert overnachten? Voor €40 per persoon per nacht kun je in zijn chambres d’hôtes terecht en voor €70 heb je een privékamer. Wel komen hier nog extra kosten bij voor bijvoorbeeld schoonmaak en wifi.

Een goed idee voor een roadtrip? Dat zeker! Vanaf Utrecht ben je in ongeveer 3,5 uur via Antwerpen of Eindhoven bij Leendert’s B&B. Vergeet niet om een gevarendriehoek en een veiligheidsvest in de auto te leggen. Deze zijn in België namelijk verplicht.

Benieuwd wat je allemaal moet meenemen in 10 andere bekende vakantielanden? Lees dan verder in deze blog.

Le Domaine Vert, Troche in Frankrijk (Walter)

Behoefte om balans aan te brengen in je mannelijke en vrouwelijke energie? Of wil je gewoon elke ochtends lekker dansen en 8 seconden knuffelen?

Bij Walter heb je de keuze uit vakantiehuisjes, yurts, blokhutjes en een camping. Voor ieder budget heeft Walter wel een optie, en vanaf €12,50 sta je al met je tentje in het groen.

Het mooie Troche is vanaf Utrecht zo’n 10 uur rijden. Waar moet je aan denken tijdens deze rit? Vergeet ten eerste niet om de juiste objecten mee te nemen in de auto. Voor zowel België als Frankrijk zit je met een gevarendriehoek en een veiligheidsvest goed.

Hou daarnaast rekening met de Franse tolwegen. Volgens ViaMichelin betaal je voor deze route een tol van minimaal €39,30 voor een enkele reis via de A1 en A20.

Let op! Steeds meer Franse departementen stellen tijdelijke milieuzones in. Meestal heb je op de snelwegen geen milieusticker nodig, maar de kans bestaat dat je toch per ongeluk in een tijdelijke zone terecht komt. Wil je dit risico niet lopen? Overweeg dan om voor €4,61 een Franse milieusticker te bestellen.

Madamenfrance, Monclar in Frankrijk (Petri)

Zien hoe de gesnoeide bomen erbij staan? Of wat pittige dialogen voeren onder het genot van een croissantje? De goedkoopste kamer, de gezellige Chambre Marguerite, boek je vanaf €75 per nacht.

Hoe bereik je Monlar precies? Petri’s oude doktershuis ligt iets zuidelijker dan Walter’s groene domein. Vanaf Utrecht ben je ongeveer 12,5 uur onderweg, via Antwerpen en Parijs. Vergeet je gevarendriehoek en veiligheidsvest niet, en hou rekening met de tolwegen van Frankrijk. Reken ook hier op een tol vanaf €39,30 voor een enkele reis en overweeg om voor de zekerheid een milieusticker aan te schaffen.

Heimdalls Gård, Norrhult in Zweden (Bram)

Alles leren over permacultuur of een poging wagen om te knuffelen met een ram? Je kunt in Bram’s kabouterhuisje of in de 140 jaar oude Viking Cabin slapen vanaf €50 per nacht. Voor €10 per nacht zet je je tentje neer op het terrein.

Het mooie Norrhult ligt op zo’n 12,5 uur rijafstand vanaf Utrecht, en je passeert op deze route zowel Duitsland als Denemarken. Neem, om aan de regels van deze landen te voldoen, een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee.

Let op! Tussen Puttgarden (Duitsland) en Rødby (Denemarken) moet je een stukje met de veerboot. Deze boek je vanaf €53 en doet zo’n 45 minuten over de oversteek. Een leuke ervaring, maar wel een extra kostenpost om rekening mee te houden.

Can Portell by 123ole, Sant Andreu del Terri in Spanje (Debbie)

Een bruiloft of een overnachting op een bijzondere locatie in Noord-Spanje? Of gewoon genieten van een flamboyante gastvrouw? In de B&B van Debbie boek je een kamer vanaf €100.

Wil je met de auto naar Sant Andreu del Terri? Dan ben je vanuit Utrecht bijna 16 uur bezig. Zorg dat je een gevarendriehoek, veiligheidsvest en reservewiel, thuiskomertje of reparatieset bij je hebt. Ook kom je verschillende tolwegen tegen, in zowel Frankrijk als Spanje. Volgens ViaMichelin kun je voor deze route een tol vanaf €87,60 verwachten (via A71 en A75) voor een enkele reis.

Omdat je Frankrijk passeert, is het aan te raden om een Franse milieusticker aan te schaffen. Ook in Spanje vind je een aantal milieuzones rondom de grote steden, waar de Franse sticker gelukkig ook geldig is.

Mount Joy, Malaga in Spanje (Joy)

Heb je behoefte om 'spiritual evolved' te raken? Of wil je checken hoe er een waar imperium opgebouwd wordt boven op een berg? Dan moet je bij Joy zijn. Je kunt bij Joy niet alleen huren, maar ook kopen. Voor een vraagprijs van €800.000 ben je eigenaar van 3 huisjes op een perceel van 60.000 vierkante meter.

Gelukkig zijn 2 van Joy’s huisjes nog wel gewoon te huur. Dit zijn een tiny house (vanaf €100 per nacht) en een ruim huis met 6 slaapkamers (vanaf €294 per nacht). Beide opties vind je op AirBnB.

Wil je Mount Joy bezoeken? Met de auto ben je in ongeveer 23 uur in Malaga. Zorg ook hier dat je een gevarendriehoek, veiligheidsvest en reservewiel, thuiskomertje of reparatieset bij je hebt en reken op een tol vanaf €87,60 voor een enkele reis via de A75 en AP-7. Overweeg daarnaast, voor de zekerheid, om een Franse milieusticker aan te schaffen.

23 uur rijden iets te lang? Ook een vlucht is natuurlijk een goede optie. In 3 uur vlieg je vanaf Amsterdam naar Malaga. Mount Joy is vanaf Malaga Airport nog ongeveer een half uurtje rijden.

Villa Surga, Budens in de Algarve, Portugal (Marian)

Liever de hele dag bij het zwembad liggen? Of een kijkje nemen in het zwembadhuisje van Olof? Dan moet je wel naar Marian gaan!

Als je een weekje blijft, boek je deze luxe villa voor €571 per dag.

Je bereikt de B&B van Marian in ongeveer 24 uur rijden, via België, Frankrijk en Spanje. Neem voor deze landen een gevarendriehoek, veiligheidsvest, brandblusser, reservewiel, thuiskomertje of reparatieset mee en reken op een tol van minimaal €152 voor een enkele reis. Ook hier geldt: overweeg een Franse milieusticker aan te schaffen zodat je je tijdens de doorreis geen zorgen hoeft te maken over milieuzones.

Pak je toch liever het vliegtuig? In iets meer dan 3 uur vliegen ben je in Faro. Vanaf daar is Marian's B&B nog ruim een uur rijden.

Guesthouse Say Cheese, Hua Hin in Thailand (Martijn)

Last but not least, het guesthouse van Martijn. Wel zin om naar Thailand te gaan, maar ook gewoon lekker naar Feyenoord kunnen kijken, bitterballen weg te tikken en kletsen met andere Nederlanders? Een kamer in Martijn’s B&B boek je vanaf €17 per nacht.

Roadtrip naar Thailand? Dat zit er waarschijnlijk niet in. Wel kun je het vliegtuig naar Bangkok pakken, en vanaf daar een bus of taxi. Met de bus of minibus duurt de reis vanaf Bangkok zo’n 3 tot 4 uur, en met de taxi zit je in 2 of 3 uur bij Martijn aan de bitterballen.

Goed verzekerd de weg op

Bij een roadtrip hoort een goede Autoverzekering. Lees snel verder voor meer over de Autoverzekering van Allianz Direct of bereken je premie in 20 seconden.

24/7 hulp bij pech langs de weg? Overweeg dan om een Pechhulp verzekering af te sluiten. Thailand is ons iets te ver, maar in heel Europa komen we je helpen. Waar je ook staat!

Was dit artikel nuttig?

Koppel buiten met water heeft lol

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.