Auto vinden met smartphone

15 augustus 2023

Snel je auto vinden met je smartphone

Heb je ooit een moment gehad waarop je je auto niet meer kon vinden op een drukke parkeerplaats? Of wil je vanaf je vakantieadres zien of je auto nog steeds op dezelfde plek geparkeerd staat op de luchthaven? Geen zorgen! Er zijn meerdere manieren om snel je auto terug te vinden met zowel een iPhone als een Android-telefoon. En voor wie echt de controle wil behouden, zijn er bovendien nog meer opties.

Parkeerplek terugvinden

Je kunt natuurlijk een foto maken van je geparkeerde auto of van een straatnaambordje, maar in grote parkeergarages is het al lastiger om herkenningspunten te vinden. Gelukkig kunnen zowel iPhone- als Android-gebruikers handige functies gebruiken om hun auto snel terug te vinden. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

iPhone-telefoon

Heb je een iPhone met minimaal iOS10 erop? En een auto met een CarPlay- of Bluetooth-systeem? Dan kan de Kaarten-app op je iPhone automatisch onthouden waar je je auto geparkeerd hebt.

Let op: je moet wel de functie ‘Belangrijke locaties’ ingeschakeld hebben. Dit doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Belangrijke locaties.

In de Kaarten-app kun je vervolgens controleren of de functie werkt. Zorg er ook voor dat ‘Toon parkeerlocatie’ ingeschakeld is. Dit kun je checken door naar Instellingen > Kaarten te gaan.

Android-telefoon 

Wanneer je geparkeerd hebt en je ‘Locatievoorzieningen’ aan hebt staan, dan kan de app Google Maps automatisch onthouden waar je je auto hebt geparkeerd. Meer informatie hierover vind je hier.  
 
Wil je liever niet je locatievoorzieningen aanzetten? Dan kun je ook handmatig je parkeerplek opslaan. Open de app ‘Google Maps’ op je telefoon. Klik op de blauwe stip die jouw huidige locatie weergeeft. In het menu wat nu verschijnt kun je kiezen voor ‘Parkeerplek opslaan’.

Auto altijd kunnen volgen met GPS

Wil je meer dan alleen je laatste parkeerplek kunnen terugzien? En niet afhankelijk zijn van je telefoon of handmatige acties? Hiervoor heb je een zogenaamde GPS-tracker nodig.

GPS-tracker

Een professioneel GPS-systeem, ook wel GPS-tracker genoemd, geïntegreerd in je auto, biedt uitgebreide mogelijkheden voor navigatie en tracking. Het systeem maakt gebruik van satellieten en mobiele netwerken om je auto te lokaliseren en je real-time updates te geven. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om je auto snel terug te vinden, maar ook om uitgebreide rapporten te genereren over je reisgeschiedenis en voertuigstatus. Voor ondernemers kan dit extra handig zijn. Professionele GPS-systemen zijn ideaal voor diefstalpreventie, veiligheid en geavanceerde navigatie.

Let op: sommige verzekeraars eisen bij dure auto’s een dergelijk GPS-systeem met volg- of terugvindfuncties. Dit is onderdeel van de vereisten van een beveiligingssysteem met Klasse 4 of 5 SCM-certificatie. Dit klinkt ingewikkeld, maar leggen we graag in onze blog over alarmeisen aan je uit. 

Smart tags, een goed idee?

Veel mensen gebruiken steeds vaker SmartTags, bijvoorbeeld ook om hun koffer te lokaliseren op het vliegveld. Zijn deze ook te gebruiken voor in je auto? SmartTags zijn kleine draagbare apparaten die je aan iets kunt bevestigen of gewoon ergens los neerlegt. Deze maken gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met je smartphone. SmartTags zijn handig om kleine voorwerpen terug te vinden, maar ze zijn niet zo geschikt voor het terugvinden van een auto. Ze hebben een beperkte reikwijdte en kunnen niet de geavanceerde functionaliteit bieden die een professioneel GPS-systeem wél kan bieden.

Dus, of je nu je auto wilt lokaliseren op een drukke parkeerplaats of je voertuig volledig wilt beveiligen: het gebruik van GPS-technologie kan zeker handig zijn voor je gemoedstoestand en gemak in je reizen! Voor nog méér geruststelling en gemak sluit je onze Beperkt Casco- en All Risk Autoverzekering af. Lees alles over onze autoverzekeringen of bereken je premie in 20 seconden.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?