Pechhulp verzekering

 • Hulp in heel Europa

 • 24/7 directe hulp en service

 • Reparatie ter plekke, ook in je woonplaats

 • Vervangend vervoer als het nodig is

 • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Pech komt altijd ongelegen. Snel weer verder? Met deze aanvullende dekking ben je op deze situaties voorbereid.

Man buiten op straat met waarschuwingsbord

Pechhulp autoverzekering

Een goede autoverzekering dekt bij verschillende soorten schades, maar pechhulp is vaak niet inbegrepen. Met de aanvullende Pechhulpverzekering ben je wel verzekerd van hulp wanneer jij met pech langs de weg staat. Snel weer verder? Op deze pagina vertellen we je alles over Pechhulp: hoe het werkt, wat wel en niet verzekerd is, waar je bent verzekerd en wat de voordelen zijn van een Pechhulpverzekering bij Allianz Direct. 

In het kort: hoe werkt een autoverzekering met pechhulp

Sta jij met pech langs de weg of wil je net wegrijden, maar wil je auto niet starten? Als je een Pechhulp verzekering hebt, helpen wij je uit de brand! We zijn 24/7 bereikbaar en komen zo snel mogelijk naar je toe: meestal binnen een uur. Als het kan, repareren we je auto ter plekke. 80% van de gevallen kan na hun telefoontje binnen een uur weer de weg op. Lukt repareren niet direct? Dan brengen we je naar je bestemming en je auto naar de garage. Kan je snel weer verder met je dag.

Dus hoe werkt een autoverzekering met Pechhulp? Simpel, je sluit de autoverzekering af of je hebt deze al afgesloten. Vervolgens kies je voor de aanvullende Pechhulpverzekering. Heb je pech? Neem contact met ons op, dan regelen wij de rest. 

Auto pechhulp verzekering op vakantie in Europa 

Pechhulp is een fijne aanvullende dekking, omdat je zo zeker weet dat je weer op weg kunt nadat je pech hebt. Dit is zeker fijn tijdens een vakantie in Europa, want de Pechhulpverzekering van Allianz Direct biedt standaard dekking in heel Europa. Buiten Europa ben je niet verzekerd voor pechhulp.

We proberen je altijd zo snel mogelijk weer op weg te helpen, of de auto bij een hersteller in de buurt te laten repareren. Kun je niet verder rijden met je auto? Dan vervoeren we jou en je passagiers naar een adres naar keuze. Als dat niet op dezelfde dag lukt, of wanneer de reparatie langer duurt, regelen we indien nodig ook een hotelovernachting (max. €100 p.p. excl. ontbijt) voor je. Is het nodig om een vervangende auto te regelen? Dan doen we dat voor max. 30 dagen. Oftewel: binnen heel Europa ben je goed verzekerd met de Pechhulpverzekering van Allianz Direct. 

TIP! Sta jij met pech langs de weg? Volg dan ons pechhulp stappenplan!

Pechhulp verzekering: wat is wel en niet verzekerd?

Neem deze aanvulling op je autoverzekering en wij staan in heel Europa voor jou klaar als je pech hebt.
Wel verzekerd:
 • Reparatie ter plekke
 • Vervoer van je auto naar een garage in de buurt
 • Vervangend vervoer
Niet verzekerd:
 • Voor kosten die je maakt zonder onze toestemming
 • Als je jouw auto niet goed onderhoudt

Voordelen van een auto pechhulp verzekering bij Allianz Direct

We helpen je weer op weg met reparatie ter plekke of vervangend vervoer! Bij pech langs de weg ben je blij met de Pechhulp verzekering, want dan komen wij je uit de brand helpen. Deze dekking geldt in heel Europa. We zijn 24/7 bereikbaar en we zijn meestal al binnen een uur bij je. Als het kan, repareren we je auto ter plekke.  

Lukt repareren niet direct? Dan brengen we jou naar je bestemming en je auto naar de garage. Ook regelen we natuurlijk het vervoer voor het ophalen van de gerepareerde auto. Kan jij weer verder met je dag. 

Ben je verder van huis? 

 • We vervoeren jou en je passagiers naar huis of adres naar keuze 
 • Lukt vervoeren niet op dezelfde dag? Dan regelen we een hotel 
 • We regelen eventueel een vervangende auto tijdens de reparatie 
 • Of je kiest voor een vergoeding van €30 per dag 

Ben je in het buitenland?  

De Pechhulp verzekering geldt in heel Europa dus we helpen je graag. Daarbij regelen we het transport van jouw auto naar een vertrouwde garage in Nederland als reparatie in het buitenland niet binnen 10 werkdagen mogelijk is. Kost het terughalen van je auto meer dan je auto waard is? Dan laten we je auto achter in het buitenland. De kosten die hierbij horen, betalen wij. Jij krijgt in dit geval de dagwaarde van je auto vergoed. 

Beste pechhulp autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Of je nu een WABeperkt Casco of All Risk autoverzekering afsluit, je kunt altijd kiezen voor de beste pechhulp autoverzekering. Met deze aanvullende pechhulp dekking ben je verzekerd van hulp onderweg. Sta je in Frankrijk met een lekke band? Ook dan kun je rekenen op pechhulp, wij bieden namelijk hulp aan in heel Europa. Ideaal voor de vakantie. Ook geniet je bij Allianz Direct van een zeer scherpe premie, fijne en duidelijke voorwaarden én een scherpe premie. Snelle hulp wanneer je het nodig hebt en verder geen gedoe, wat wil je nog meer?

Zo werkt het pechhulp autoverzekering afsluiten: eerst kies je de dekking die bij jou past. Vervolgens bereken je binnen 20 seconden je premie en vink je de Pechhulp aan. Zodra je verzekering ingaat ben je direct goed verzekerd onderweg. Sluit direct online je autoverzekering bij Allianz Direct af!

Een mooi compliment

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (27.065 reviews op 8 september 2023).

Independer
  • Een goede verzekering

  Een goede autoverzekering voor een goede prijs. Hiermee is je auto voor praktisch alle schade en diefstal verzekerd.

  • Prima

  Prima verzekering, online is van alles te bereiken bij deze verzekeraar voor mij. 

  • Snel weer doorrijden

  De dienst die gebeld is door Allianz Direct heeft me redelijk snel geholpen en ik kon weer doorrijden.

Veelgestelde vragen over Pechhulp

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 • Ik heb noodhulp nodig of sta met pech langs de weg, wat moet ik doen?

  Heb je dringend hulp nodig? Bel 24/7 het noodnummer 020 592 9890  en geef aan dat er een pech/noodsituatie is. Je krijgt dan direct contact met Allianz Global Assistance,  zij helpen jou zo snel mogelijk verder.

 • Wat gebeurt er als jullie mijn auto niet direct kunnen repareren?

  Dan brengen we je auto naar een hersteller in de buurt en jou (en eventueel je passagiers) naar een adres naar keuze. Is je huis verder dan 50km verderop en is het al laat? Dan kun je er ook voor kiezen om in een hotel te slapen. Ook hier brengen we je naartoe. Voor dit alles hoef jij niks te betalen.

 • Wat is de goedkoopste pechhulpverzekering?

  Bij het zoeken naar de goedkoopste pechhulpverzekering, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. De prijs van de verzekering kan verschillen, afhankelijk van de dekking die je kiest en je persoonlijke omstandigheden. Zo is bijvoorbeeld de leeftijd van de auto van invloed op de prijs van de verzekering. Bij Allianz Direct kies je een Pechhulpverzekering voor enkele euro's per maand. Daarnaast kies je bij ons voor een enorm scherpe premie tegen uitstekende voorwaarden.

 • Geldt de Pechhulp verzekering ook in het buitenland?

  Ja, de Pechhulp verzekering geldt in heel Europa. Als we je auto niet binnen 10 werkdagen kunnen repareren, transporteren we deze kosteloos naar Nederland. Kost het terughalen meer dan de dagwaarde van je auto? Dan voeren wij de auto ter plaatse af en betalen daar de kosten voor. Jij krijgt dan de dagwaarde van de auto vergoed. 

 • Is pechhulp verzekerd?

  Pechhulp valt niet standaard onder de autoverzekering, maar kun je wel aanvullend afsluiten. Dit kan bij auto's die 11 jaar of jonger zijn. Bij Allianz Direct is pechhulp kentekengebonden, dus het maakt niet uit wie de bestuurder is. Heb je Pechhulp aanvullend verzekerd? Dan kun je rekenen op onze hulp in heel Europa! Ons netwerk van professionele hulpverleners staat klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. 

 • Heb ik deze verzekering nodig als er al pechhulp bij mijn auto is inbegrepen?

  Bij nieuwe auto’s verzorgt het automerk tegenwoordig vaak pechhulp. Toch is het handig om te checken of je hierbij met langdurige pech een hotel en/of vervangend vervoer krijgt en of dat ook in het buitenland geldt. Dat is namelijk zeker niet bij alle aanbieders het geval. Dit kan een goede reden zijn om toch nog een Pechhulp verzekering bij ons af te sluiten.

 • Welke autoverzekering heeft pechhulp?

  Pechhulp zit niet standaard inbegrepen bij onze autoverzekeringen, maar je kunt dit in principe aan elke dekking toevoegen. Of je nu voor WA, Beperkt Casco of All Risk kiest. Zo ben je in heel Europa zeker van hulp bij pech, 24/7!

 • Betalen jullie de kosten van de reparatie zelf?

  Nee, bij autopech en technische storingen betalen wij nooit de kosten van een reparatie. Bij schade door een aanrijding vaak wel. Bekijk op de pagina’s van WA, Beperkt Casco en All Risk in welke gevallen je gedekt bent met jouw autoverzekering.

 • Heeft Allianz Direct pechhulp?

  Ja, Allianz Direct biedt pechhulp aan als aanvulling op je autoverzekering. Je kunt dit aanvullend afsluiten op je autoverzekering, zolang je auto 11 jaar of jonger is. Het is een kentekengebonden verzekering, wat betekent dat de pechhulp is gekoppeld aan de auto, ongeacht wie de bestuurder is. Deze dekking geldt in heel Nederland, maar ook in Europa. In geval van autopech, staat een netwerk van professionele hulpverleners klaar om je snel weer op weg te helpen. Zo rijd je 24/7 met een zeker gevoel rond! 

 • Krijg ik tijdelijk een vervangende auto?

  Ja, als je niet verder kunt rijden met je eigen auto, regelen én betalen een vervangende auto voor je. De vervangende auto krijg je tijdens de reparatie, tot een maximum van 30 dagen. Heb je geen vervangende auto nodig? Dan kun je ook kiezen voor een vergoeding van €30 per dag.

De voorwaarden

In onze voorwaarden vind je alles over de Pechhulp verzekering.

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct.