Werelderfgoedlijst

Maart 2024

Leuke uitjes in de lente

De koude winterse dagen zijn weer bijna achter de rug. De dagen worden langer, de bloemen beginnen te bloeien en we horen de vogeltjes weer fluiten. De lente staat voor de deur! Na de donkere dagen is het goed om buiten weer wat vitamine D op te nemen. In deze blog lees je daarom alles over de leukste lente-uitjes in de buitenlucht! Is het toch minder mooi weer? Dan hebben we ook wat extra indoor uitjes voor je op een rijtje gezet. 

Bezoek een Botanische Tuin

In Nederland hebben we wel 27 Botanische Tuinen. Deze tuinen staan prachtig in de bloei tijdens de lente. In de Botanische tuinen kun je verschillende planten en bloemen over de hele wereld bewonderen. Deze tuinen worden vooral gebruikt voor wetenschappelijke onderzoeken en zijn bedoeld om planten die met uitsterven worden bedreigd, te behouden. 

De meest populaire Botanische tuinen zijn de Hortus Botanicus in Amsterdam en de Hortus Botanicus in Leiden. 

Toegang: €5,00 - €13,50

Escape Tour

Als de lente voor de deur staat, laat de zon zich ook wat vaker zien! Altijd al eens Delft, Gouda, Maastricht of Sneek op een andere manier willen ontdekken? Dan kan dat met een Escape Tour. De tour speelt zich af in een stad naar keuze en met een handige app maak je samen met vrienden of familie een wandeling door de stad langs unieke plekken. Het spel duurt 2 uur, dus je bent lekker actief bezig! Des te meer je na het spel lekker kunt genieten van een koud drankje op het terras. 

Prijs: €29,95 per team (2-4 personen)

Keukenhof

Een dag nadat de lente begint gaan de deuren van Keukenhof open. Keukenhof is een prachtig bloemenpark in het noordwesten van ons land. Je kunt hier 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen bewonderen. Met gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers is Keukenhof de meest bezochte attractie in Nederland! 

Tip: Bezoek Keukenhof rond half april. In deze periode zie je de meeste bloemen op hun mooist. 

Toegang: €19,50

Bloemencorso Bollenstreek

Zodra de tulpenvelden beginnen te bloeien weet je hoe laat het is. Het bloemencorso in de Bollenstreek is misschien wel hét grootste lentefeest van Nederland. Dit jaar rijdt het 77e corso op zaterdag 20 april van Noordwijk naar Haarlem. Benieuwd waar en hoe laat je de versierde wagens kunt bewonderen? Plan dan vooraf je route

Toegang: gratis

Lammetjesdag

Misschien vind je het wel hartstikke fijn om een zacht lammetje te knuffelen, voeren of verzorgen. Dan moet je zeker op lammetjesdag op kraamvisite gaan bij een boerderij bij jou in de buurt. De meeste boerderijen in Nederland kiezen zelf een dag in de lente uit waarop zij deze dag organiseren, dus check van tevoren waar je terecht kunt!

Toegang: gratis - €3,00 

Pluktuin

In de lente openen de meeste pluktuinen hun deuren. Afhankelijk van de pluktuin kun je jouw eigen bosje bloemen, groente, fruit of kruiden plukken. Een bekende pluktuin voor bloemen is Pluktuin Amstelveen. Hier kun je ook leuke workshops volgen. Wil je liever fruit plukken? Breng dan een bezoekje aan De Buytenhof in Rhoon.  

Wil je weten of er een pluktuin in jouw buurt is? Neem dan een kijkje op www.pluktuinen.nl

Toegang: gratis, maar je betaalt een kleine bijdrage voor de geplukte bloemen of fruit

Tulpenvelden in Den Helder

Wil je mooie foto’s schieten in de tulpenvelden? Dan is Den Helder dé plek om te bezoeken! Tussen het dorpje Burgervlotbrug en Den Helder ligt het grootste bloembollengebied ter wereld. De grote kleurrijke velden trekken alle aandacht. Je kunt een prachtige wandeling of fietstocht maken langs de tulpenvelden. Als je toch in Den Helder bent, mag een bezoek aan de Floratuin niet ontbreken: hier pluk je tulpen voor maar €0,25 per stuk! 

Tip: elk jaar vindt er een bloemencorso plaats in Den Helder. Je kunt dan kleurrijke, zelfgemaakte praalwagens en kunstwerken versierd met bloemen bewonderen. 

De Veluwe

Wil je graag wilde dieren zien? Dan mogen we één van de mooiste natuurgebieden van Nederland natuurlijk niet vergeten! De dieren doen hun winterjasje uit en komen weer tevoorschijn. Wil je graag een edelhert, wilde zwijnen, reeën en moeflons (kleine wilde schapen) zien? Dan kun je het beste rond de ochtend- en avondschemering een bezoek brengen aan de Hoge Veluwe. 

Tip: in het Nationaal Park Hoge Veluwe van ruim 5400 hectare bossen kun je gratis gebruik maken van fietsen en een mooie route afleggen. 

Toegang: vanaf €12,50

Regenachtige lentedagen? Check dan eens deze indoor uitjes! 

Helaas schijnt de zon niet elke dag tijdens de lente. Toch verzekerd zijn van een leuk uitje, ook als het regent of minder mooi weer is? Check dan eens een van de indoor uitjes hieronder.

Doloris Meta Maze - Tilburg

Doloris Meta Maze in Tilburg is misschien wel het meest bizarre doolhof waar je ooit in zult belanden. Het is het grootste kunstdoolhof ter wereld, met meer dan 40 kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Dit is niet zomaar een doolhof, maar een soort Alice in Wonderland waar jij een uurtje of langer in kunt ronddwalen. Al je zintuigen worden op scherp gezet en je verbeelding en nieuwsgierigheid worden flink geprikkeld. Durf jij het avontuur aan te gaan?

Toegangsprijs: €19 voor regulier ticket (via website)

Onderwater safari in Natuurmuseum Fryslân - Leeuwarden 

Ben je in de buurt van Friesland? Dan mag je het Natuurmuseum Fryslân zeker niet overslaan. De razend populaire OnderWaterSafari is namelijk in een nieuw jasje gestoken. Tijdens deze interactieve rit stap je in een voertuig waarmee je een reis maakt door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water in de sloot naar het zoute water in de Waddenzee. Onderweg zie en leer je wat er allemaal onder de waterspiegel van Nederland leeft en ga je op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld. De OnderWaterSafari is een dagje uit voor kinderen van 4 jaar en ouder. 

Toegangsprijs: €13 voor een volwassene en €6,50 voor kinderen (OnderWaterSafari is bij te boeken voor €4 per persoon)

Fabrique des Lumières - Amsterdam

Zie kunst tot leven komen in Fabrique des Lumières in Amsterdam. Door middel van beeld en geluid stap je in een wereld die je nog niet eerder hebt gezien. Niet alleen leuk voor kunstliefhebbers, maar ook een ervaring voor mensen die op een andere manier kennis willen maken met klassieke en moderne kunst. Het werk van de grootste Nederlandse kunstenaars wordt momenteel vertoond in de Hollandse Meesters expositie. 

Toegangsprijs: €16 voor een volwassene 

Da Vinci Genius - Amsterdam

Ben je gek op interactieve voorstellingen? Breng dan een bezoekje aan Da Vinci Genius in Amsterdam. Leonardo da Vinci wordt gezien als een van de grootste genieën ooit. Tijdens deze tentoonstelling ga je dieper op in de gedachten van Da Vinci en ontdek je hoe al zijn grootste ideeën werkelijkheid zijn geworden. Bekijk kunstwerken zoals de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal en wandel door de wereld van Leonardo da Vinci. 

Toegangsprijs: €25 voor een volwassene 

Geniet zorgeloos van jouw dagje uit

Ga je een dagje weg met de auto? Vergeet dan niet om de aanvullende Pechhulp dekking toe te voegen aan jouw autoverzekering. Heb je al een Autoverzekering bij Allianz Direct? Dan voeg je dit makkelijk toe via Mijn Account. Ben je nog geen klant? Bekijk dan eens de opties op onze Pechhulp-pagina

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Was dit artikel nuttig?