Holding a map

De voordelen van vroegboeken

Skip de winterdip

December 2023 - Of je nu een winterdip te pakken hebt of graag goed voorbereid het nieuwe jaar in gaat, een vakantie boeken in de wintermaanden geeft je een flinke dosis energie. Naast dat vroegboeken je iets leuks geeft om naar uit te kijken, haal je er ook voordeel uit. Vroegboeken kan namelijk flink schelen in prijs. In deze blog lees je meer over de voordelen en geven we je tips om de beste deals te vinden en te boeken. 

Extra korting voor de vroege vogel 

Voor de meeste reisorganisaties is het prettig als de vluchten en hotels zo snel mogelijk volgeboekt zijn. Daar kun jij als reiziger optimaal van profiteren: hoe eerder je je reis boekt, hoe meer korting je kunt krijgen. Hoe de korting wordt gegeven, verschilt per organisatie. Sommige geven je korting op de totale reissom. Andere organisaties geven korting of tegoed in het hotel of resort waar je tijdens je vakantie verblijft. Als vroege boeker profiteer je daarom niet alleen van minder keuzestress, het scheelt ook een flink bedrag in je portemonnee.  

Geen stress meer 

Op het internet is valt er van alles te vinden én te boeken. Dat is een voordeel, maar kan er tegelijkertijd voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je er vroeg bij bent, kun je alle tijd nemen om de beste vakantie te vinden. Je kunt vluchten, accommodaties en bestemmingen goed met elkaar vergelijken om de beste vakantie samen te stellen. Zonder stress. 

Vroegboeken of toch liever last-minute? 

Wat is er nu precies voordeliger: vroegboeken of kiezen voor een last-minute? Als je zeker wilt weten dat jouw favoriete bestemming nog beschikbaar is, raden we je om zo vroeg mogelijk te boeken. Je hebt daarmee het voordeel dat alle leuke plekjes nog een kamer vrij hebben. Als je kinderen hebt kun je de schoolvakanties vaak niet omzeilen. En laten die accommodaties nou het snelste volgeboekt zijn. Gelukkig is familiekorting vaak inbegrepen als je vroeg je vakantie boekt, win-win! 

Je bent gek op vakantie-voorpret 

Niets is fijner dan een goede vakantie in het vooruitzicht hebben. Op je werk staren naar zonnige palmbomen, wetende dat dat je volgende bestemming gaat worden. De helft van de vakantiepret is voorpret. Dus als je langer wil genieten, boek dan vooral vroeg! Daarna kun je pas echt losgaan. Informatie verzamelen over je komende vakantiebestemming, leuke restaurants opzoeken in de omgeving en excursiemogelijkheden bestuderen. 

Tips voor vroegboeken 

  1. Boek zes tot negen maanden van tevoren. Het is slim om goed de tijd te nemen om alles te bestuderen, zeker als je met kinderen reist of een verre reis wilt maken. Op deze manier profiteer je optimaal van voordelen en kortingen. 
  2. Proberen de weekenden te ontwijken. Als je in de gelegenheid bent om op een doordeweekse dag je reis te laten beginnen, raden we je dat zeker aan. Op die dagen is het minder druk op de wegen en vluchten zijn over het algemeen goedkoper dan een vertrek op zaterdag of zondag. 
  3. Vergelijk verschillende websites. Ook al denk je de perfecte aanbieding gevonden te hebben, soms kun je dezelfde deal ergens anders nóg goedkoper vinden. Check je deal daarom altijd bij verschillende reisorganisaties. 
  4. Onderzoek niet alleen pakketreizen. Soms vind je de perfecte aanbieding bij een hotel waar je graag naar toe wilt, maar vind je deze niet in combinatie met een geschikte vlucht. In dat geval moet je de vlucht apart boeken. Iets meer werk, maar het zorgt er wel voor dat je dé perfecte vakantie uitstippelt. 
  5. Kijk naar alternatieve luchthavens, zoals Rotterdam The Hague, Eindhoven of Düsseldorf. Misschien dat dit iets verder reizen is, maar met een goede planning hoeft het geen probleem te zijn. Bovendien kun je bij deze luchthavens vaak goedkoop parkeren. 

Een goede reisverzekering is het halve werk 

Nu je toch bezig bent met het plannen van je vakantie: denk dan meteen aan het afsluiten van een goede Reisverzekering. Met de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct kun je rekenen op 24/7 SOS hulpverlening op reis en vergoeding voor verloren of vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld zonder zorgen op jouw manier! 

Kortlopende reisverzekering nodig?

Toch een kortlopende reisverzekering nodig?

Ga je eens per jaar op een korte (steden) trip of vakantie? Dan is onze Kortlopende Reisverzekering misschien de beste keus voor jou. Ook deze Reisverzekering van Allianz Direct stel je zelf samen, met de dekking die bij jou past!

Was dit artikel nuttig?