Op reis

Januari 2023

Winterzon vakanties

Een zonvakantie in de winter kan de ideale manier zijn om de koude, donkere dagen te ontvluchten en je batterij op te laden met wat vitamine D. Er zijn talloze bestemmingen waar je heen kunt gaan voor een winterzonvakantie, waaronder Spanje, Egypte, Curaçao, Kaapverdië, de Malediven en Gambia. Wij zochten voor je uit wat elk van deze bestemmingen te bieden heeft.

Binnen 5 uur in Spanje

Rápido een dosis vitamine D? Als je liever niet te lang in het vliegtuig zit is de Spaanse zon een fijne bestemming. Het Canarische eiland Gran Canaria is met een gemiddelde temperatuur van 20,5 graden heerlijk vertoeven in december tot en met maart. Binnen een kleine 5 uur kun je vanaf Schiphol al arriveren op luchthaven Las Palmas Gran Canaria om vervolgens door te reizen naar de prachtige badplaatsen of culturele bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft. Andere Spaanse bestemmingen met een heerlijk winterzonnetje zijn Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en Málaga.

Binnen 6 uur in Egypte

Behoefte aan zongarantie? Dan kun je een uurtje langer vliegen naar Egypte (6 uur durende directe vlucht vanaf Schiphol). In de winter kun je hier genieten van een gevoelstemperatuur van zowaar 20 tot 30 graden. Ook onwijs handig: omdat de badplaatsen van Egypte - denk aan Hurghada en Sharm el Sheikh - een eigen luchthaven hebben kun je vanaf de luchthaven direct doorrollen naar het strand of je (all-inclusive) resort. Natuurlijk kent Egypte een prachtige onderwaterwereld met bijzondere koralen, riffen en vissen; een must see voor duik- en snorkelliefhebbers! Toe aan wat avontuur? Ook dat biedt Egypte ten overvloede. Je kunt het luieren aan het strand afwisselen met een jeeptour langs de piramides, een boottocht op de Nijl of een culturele ontmoeting met de bedoeïenen. Met deze diversiteit aan activiteiten kom je natuurlijk supergemakkelijk van je winterdip af.

Binnen 6 uur in Kaapverdië

Toe aan een betaalbare maar wel exotische winterzonbestemming? Kaapverdië is wat dat betreft een onontdekte parel. Kaapverdië is een archipel in de Atlantische Oceaan, ten westen van Afrika. De eilanden kennen een prachtige mix van Afrikaanse, Portugese en Creoolse culturen wat terug te zien is in de keuken, de koloniale architectuur en muziek. De zon schijnt hier bovendien elke dag en zelfs in de koudste maand januari kun je genieten van een gemiddelde temperatuur van 25 graden. De eilanden kennen een heerlijk windje waardoor het ook in de warmere wintermaanden een aangename temperatuur blijft én het de perfecte omstandigheden zijn om te kitesurfen. Win(d)-win(d) dus.

Binnen 6 uur in Gambia

Als je snel verveeld raakt door de typische strandvakanties hebben we een prachtige winterzonbestemming voor je. Hoewel Gambia zeker niet op alle bekende winterzon-lijstjes staat hoort hij zeker op die van ons. Gambia ligt in het Westen van Afrika, naast Senegal. Je hebt de voordelen dat het hier ’s winters 30 graden is, dat er maar één uur tijdsverschil is met Nederland én dat je er al met 6 uurtjes naartoe vliegt. Als kers op de taart is een vakantie in Gambia ook nog eens erg betaalbaar. De kust bestaat uit prachtige zandstranden en landinwaarts is de omgeving mooi groen met exotische flora en fauna zoals apen, vogels en krokodillen. Als je iets anders wilt dan (weer) een vakantie naar Spanje is Gambia een perfecte bestemming om je ogen uit te kijken.

Binnen 10 uur op Curaçao

Als je behoefte hebt aan nog meer warmte is Curaçao een perfecte optie; hier is het gemiddeld rond de 30 graden in de winter. Niet gek dat heel veel Nederlanders kiezen voor dit eiland om de Nederlandse kou te ontvluchten. Met een vlucht vanaf Schiphol ben je binnen 10 uur op dit magische eiland. Toch voelt Curaçao dicht bij huis; er wordt immers Nederlands gesproken. Op dit vertrouwde eiland kun je je batterij helemaal opladen. Ook een leuke tip; voor een paar tientjes kun je al naar de nabije eilanden Bonaire en Aruba vliegen.

Binnen 14 uur op de Malediven

Toe aan een exotische en luxe vakantie? Dan zijn de Malediven zeker wat voor jou. De Malediven zijn een archipel van 26 atollen in de Indische Oceaan en bieden talloze mogelijkheden om te genieten van het tropische klimaat en het heldere water. Met gemiddeld 29 graden kun je hier ook uitstekend genieten van de winterzon. De magische Malediven zijn ook bekend om hun luxe overwaterbungalows en talloze watersportmogelijkheden, zoals duiken en snorkelen. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen, want er gaan geen directe vluchten en de tickets zijn ook zeker niet goedkoop. Maar na een vlucht van 14 uur ben je wel volledig in een prachtige wereld van hagelwitte stranden, palmbomen en luxe resorts waar je heerlijk in de watten gelegd zult worden.

Op deze bestemmingen kun je gegarandeerd de zon opzoeken in de koude wintermaanden. Ben je op nog op zoek naar een reisverzekering met een scherpe premie én goede voorwaarden? Check dan direct de Reisverzekering van Allianz Direct!

Familie reist met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct kun je rekenen op 24/7 SOS hulpverlening op reis en vergoeding voor verloren of vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld zonder zorgen op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?