Man op rots

Maart 2023

Rondje om de wereld vliegtickets: hoe werken ze?

We hebben allemaal wel grote dromen, maar het maken van een wereldreis wordt met een wereldticket wel een stuk gemakkelijker om waar te maken! Hoe werkt een rondje om de wereld vliegticket nou precies? Is het niet beter om losse vluchten te boeken? Dat en meer lees je in deze blog!

Wat is een wereldticket precies?

Een wereldticket, ook wel around the world ticket genoemd, is een verzameling aan vliegtickets voor een reis rond de wereld met meerdere stops. De stops mag je zelf uitkiezen, maar er is wel een voorwaarde: je mag maar één kant op vliegen, oost of west. Daarnaast is het geen ticket waarmee je elke vlucht kunt boeken van elke vliegtuigmaatschappij. Je boekt een wereldticket namelijk vooraf bij één luchtvaartmaatschappij. Een wereldticket is één jaar geldig, dus je hebt een heel jaar de tijd om de wereld rond te vliegen!

Hoeveel kost een wereldticket?

De prijzen voor wereldtickets liggen meestal tussen de €1.300 tot €2.500 of meer. De prijs kan erg verschillen, aangezien het ligt aan hoe je je ticket samen wilt stellen. De kosten van een wereldticket hangen af van de volgende factoren:

  • De route. Welke continenten wil je graag bezoeken? Wereldtickets naar Azië en Amerika zijn vaak wat goedkoper dan naar Zuid-Amerika of Oceanië. Daarnaast betaal je bij sommige wereldtickets een bedrag afhankelijk van de hoeveelheid continenten dat je bezoekt.
  • De hoeveelheid stops. Hoe meer vluchten, hoe duurder.
  • De startplek. Er wordt soms aangeraden om te starten in Londen, aangezien dat goedkoper kan zijn.
  • De landingsplekken. Vliegvelden waar veel op wordt gevlogen zijn vaak goedkoper dan minder bekende bestemmingen.

Let erop dat het van tevoren vaststaat welke vluchten je zal nemen. Wil je tijdens de reis toch aanpassingen doen doordat je bijvoorbeeld ergens langer wil blijven? Je kan je ticket soms omboeken, maar wel tegen een meerprijs van tussen de €50 en €200.

Tip: Ben je student? Geef dit dan altijd aan, vaak kan je hierdoor extra korting krijgen!

Waar kan ik een wereldticket boeken?

Een wereldticket kan je op verschillende plekken boeken. Je kan je wereldtickets bijvoorbeeld boeken bij vliegtuigallianties Star Alliance of Oneworld

Twijfel je nog wat voor ticket je moet boeken, of weet je nog niet welke route je precies wil doen? Gelukkig bestaan er ook reisorganisaties, zoals bijvoorbeeld Kilroy of Skybreakers, die je daarbij kunnen helpen en samen met jou een wereldticket voor je kunnen samenstellen!

Wereldticket of losse vluchten boeken?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf allemaal losse vluchten te boeken voor je wereldreis. Afhankelijk van welke bestemmingen je graag wil zien, kan dit in sommige gevallen goedkoper zijn. Toch is het idee van een wereldticket dat je tegen een voordeliger tarief kan boeken bij één vliegtuigalliantie (meerdere luchtvaartmaatschappijen die samenwerken). Meestal is een wereldticket dus goedkoper dan allerlei losse vluchten.

Naast wereldtickets bestaan er ook ‘combinatietickets’, waarbij je een aantal bestemmingen boekt die redelijk dichtbij elkaar in de buurt liggen. Denk bijvoorbeeld aan Nieuw-Zeeland, Australië en Thailand. Maar hoe maak je nou een keuze tussen de verschillende opties? We raden je aan om eerst te kijken of er een wereldticket bestaat dat past bij je reisplannen en dat vervolgens te vergelijken met de prijs van dezelfde route met losse vluchten. Is er geen standaard wereldticket dat aansluit bij jouw reiswensen? Je kan ook een wereldticket op maat aanvragen, waarbij je de route helemaal zelf kan samenstellen.

Goede reisverzekering met Werelddekking

Ben jij al klaar om de wereld rond te reizen? Vergeet niet dat je een reisverzekering mét Werelddekking nodig hebt. Wil je echt zorgeloos genieten van je wereldreis? Kies dan voor de Reisverzekering van Allianz Direct die 24/7 SOS-hulpverlening biedt én waar je bagage altijd is meeverzekerd!

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?