Man op rots

Januari 2023

5 Reisapps die je zeker niet mag missen

Ben je alweer plannen aan het maken voor je volgende trip? Heel goed! In deze blog geven we je een overzicht van onze favoriete apps om mee te nemen op reis. Wist je bijvoorbeeld dat je nooit meer zelf een inpaklijstje hoeft te maken? Of dat je automatisch teksten kunt fotograferen en direct kunt vertalen? Riemen vast, pak je telefoon en start met het downloaden van de volgende apps! Goede reis verzekerd!

1. PolarSteps

PolarSteps is een geweldige app om mee op reis mee te nemen. Je kunt er niet alleen je hele reis mee plannen, maar ook je reis bijhouden en later mee herbeleven. PolarSteps houdt automatisch je route bij, waarbij je zelf stops kunt aanmaken en daarbij teksten en foto’s toevoegen. Zo creëer je een digitaal reisdagboek dat direct te delen is met familie en vrienden, nog voordat je weer terug bent gekomen. Je kunt naderhand ook eenvoudig een fotoboek laten maken met de app. Ook handig om te weten: de app staat weliswaar op de achtergrond aan, maar verbruikt geen data en slechts 4% extra accuduur.

Downloaden voor Android
Ook beschikbaar voor iOS

Polarsteps
Polarsteps © Allianz Direct

2. PackPoint

‘Heb jij de oplader meegenomen?’ Elke keer een compleet nieuw en zelfbedacht lijstje maken om je reisspullen mee te nemen is overbodig met de app PackPoint. De app helpt je op basis van de eigenschappen van je reisdoel, -lengte en bestemming met het genereren van een lijst. Het fijne van PackPoint is dat je de lijsten ook kunt delen met je reisgenoten, zodat je niet verantwoordelijk voor alles en iedereen bent.

Downloaden voor Android
Ook beschikbaar voor IOS

Packpoint
Packpoint © Allianz Direct

3. Google Translate

Onze keuze voor Google Translate lijkt op het eerste gezicht een beetje simpel, maar toch wordt deze app door veel mensen vaak vergeten of minimaal gebruikt. Naast teksten vertalen, kun je met Google Translate namelijk zo véél meer! Met de camera van je smartphone kun je namelijk direct teksten uit foto’s vertalen, zolang ze binnen de 90 ondersteunde talen vallen. Met de microfoon kun je bovendien gesprekken opnemen en direct vertalen (43 talen worden ondersteund). Best handig voor wanneer je in een winkel of restaurant wat hulp nodig hebt!

Downloaden voor Android
Downloaden voor iOS

Google Translate
Google Translate © Allianz Direct

4. Timeshifter

Ben je bang dat een jetlag je vakantiepret gaat bederven? Met de app Timeshifter krijg je hulp om met een jetlag beter om te gaan of zelfs te voorkomen. Deze app is ontwikkeld door slaapwetenschappers en geeft advies hoe je moet omgaan met fel licht, cafeïnegebruik en wanneer je moet slapen. Het mooie is dat de app daarbij rekening houdt met jouw eigenlijk gewoontes, routines en slaappatronen. Astronauten en atleten gebruiken de app, dus wellicht kan het ook jouw helpen bij de strijd tegen jetlags.

Downloaden voor Android
Downloaden voor iOS

Timeshifter
Timeshifter © Allianz Direct

5. Flush

Waar je ook naar toe zal gaan op deze wereld: de kans is groot dat je geregeld een toilet nodig zult hebben. Met de app Flush kun je heel veel publieke toiletten vinden. Het is een fluitje van een cent, want je opent heel snel de app en ziet in 1 keer alle toiletten in een lijst of gepind op een kaart. Tijd over op het toilet? Je kunt zelfs suggesties doen voor toiletten die er nog niet in staan.

Downloaden voor Android
Downloaden voor iOS

Al deze apps gaan je reis zeker gemakkelijker en beter maken. Wil je extra ontspannen op reis? Met een reisverzekering van Allianz Direct krijg je 24/7 SOS hulpverlening en is je bagage meeverzekerd. Bekijk ons overzicht voor al onze opties.

Flush
Flush © Allianz Direct
Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?