Koppel praat in de raamopening

Schadevrije jaren overdragen. Waarom doe je dat?

Schadevrije jaren zijn medebepalend voor de hoogte van de autoverzekeringspremie. Dit komt vaak om de hoek kijken bij een echtscheiding ├│f vanuit een bedrijf aan een priv├ępersoon. Voor het overdragen van deze jaren is een afstandsverklaring schadevrije jaren nodig. Hiermee doet een persoon afstand van alle schadevrije jaren die in het verleden zijn opgebouwd. Uiteraard gebeurt dit altijd in goed overleg.

Teken een afstandsverklaring schadevrije jaren

Gaan jij en je partner uit elkaar en gaat ook de auto naar jouw ex-partner? Dan is schadevrije jaren overdragen een optie. Je draagt ze over met behulp van een afstandsverklaring schadevrije jaren. Veel verzekeraars hebben hier een formulier voor. Vermeld hierop niet alleen je eigen naam en adresgegevens, maar ook die van je partner. Verder is het slim om ook het polisnummer erbij te vermelden en zijn beide handtekeningen een vereiste.

Schadevrije jaren overdragen via Allianz Direct

Schadevrije jaren overdragen is ook een optie als jij of je ex-partner de autoverzekering onderbrengt bij Allianz Direct. Uiteraard is het goed om te beseffen wat hiervan de gevolgen zijn. Mocht de auto worden verkocht, dan gaan de schadevrije jaren naar de persoon aan wie de schadevrije jaren zijn overgedragen. Zonder schadevrije jaren betaal je aanzienlijk meer premie voor de autoverzekering. Bereken direct online je premie bij Allianz Direct en bespaar op de premie voor een autoverzekering.

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in slechts 2 minuten en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop