Mensen stappen de trein in op centraal station

April 2022

Reisverzekering nodig op vakantie in Nederland?

Vakanties in verre oorden zijn leuk, maar vakantie in eigen land is ook niet mis! Nederland heeft veel te bieden voor toeristen en er is genoeg te ontdekken. Jaarlijks gaan veel mensen in de zomer en op andere momenten er in Nederland op uit. Maar hoe zit dat eigenlijk met je reisverzekering? Is dat nodig als je binnen de grenzen van Nederland? En is een weekendje weg al een “reis” of werkt dat weer anders? Dat en meer over vakantie in eigen land lees je hier.

Op vakantie in Nederland: wat is er al verzekerd?

Je neemt een reisverzekering vooral af om eventuele schades te dekken die anders niet onder je verzekering vallen. Als je dan in eigen land blijft, worden veel schades al gedekt door andere verzekeringen, zoals medische kosten die onder je zorgverzekering vallen. Ook is bijvoorbeeld schade aan je huurhuis door brand verzekerd onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Kortom, je bent op vakantie in Nederland al aardig verzekerd met de verzekeringen die je misschien al hebt. Heeft het dan zin om ook voor vakantie in eigen land een reisverzekering te nemen?

Waarom heb ik dan nog een reisverzekering in Nederland nodig?

Ondanks dat je in Nederland al voor een aantal zaken bent verzekerd met je huidige verzekeringen, kan een reisverzekering ook binnen onze grenzen geen kwaad. Sterker nog, het is zelfs best slim om ook dan een reisverzekering af te sluiten! Ga je in Nederland op een meerdaagse reis met verblijf in bijvoorbeeld een hotel, camping of bungalowpark? Dan is je reisverzekering geldig. Dit geldt trouwens ook wanneer de reis door Nederland onderdeel is van een buitenlandse reis. Welke dekkingen zijn er allemaal en wat heb je eraan tijdens je vakantie in Nederland?

Medische kosten

Stel je voor dat je tijdens je vakantie in Zeeland op het strand loopt of rent en je gaat door je enkel. Enkel gebroken en natuurlijk ga je naar het ziekenhuis om de juiste hulp te krijgen. Als je dan een reisverzekering hebt met de aanvullende dekking Medische Kosten, dan vergoeden wij het standaard eigen risico voor jou! Je hoopt natuurlijk niet dat het gebeurt, maar als dit je overkomt scheelt het dus flink als je een reisverzekering hebt.

Bagage

Daarnaast is je bagage ook in Nederland verzekerd met je reisverzekering. Ook in Nederland loop je risico op schade, diefstal of het kwijtraken van je bagage. Met de reisverzekering ben je hiervoor verzekerd. Hiervoor heb je verder geen aanvullende dekking nodig, want dit is bij ons standaard meeverzekerd.

Annuleringsverzekering: ook in Nederland handig

Ten slotte is het altijd handig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten, of je nou op vakantie naar Australië gaat of gewoon lekker in Nederland blijft. Hiermee ben je verzekerd van een vergoeding wanneer je onverwachts extra vervoers- en verblijfskosten moet maken, of wanneer je geboekte vakantie wordt geannuleerd.

Corona dekking vakantie in Nederland

Daarbovenop is de annuleringsverzekering van Allianz Direct voorzien van goede corona dekking. Kun je niet of pas later op je geplande reis omdat je corona hebt? Of moet je tijdens je vakantie langer blijven door quarantaine? Dan valt dit onder je dekking. Meer informatie over corona en reizen vind je hier.

Is een reisverzekering voor vakantie in Nederland nodig?

Het korte antwoord is: ja! Ook bij vakantie in Nederland is een reisverzekering handig. Hiermee ben je extra verzekerd voor onvoorziene schade en ga jij zonder zorgen op vakantie. 

Was dit artikel nuttig?

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?

Bereken je premie
Familie met vader en kinderen eten buiten samen