Hoeveel kost de goedkoopste Tesla?

Bij al onze verzekeringen:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Elektrisch rijden is aan een ware opmars bezig. Maar wat kost de goedkoopste Tesla? Allianz Direct zet de voordelige Tesla's om te verzekeren op een rij.

Vrouw bij achterklep auto

Hoeveel kost de goedkoopste Tesla?

De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig. Steeds meer automerken introduceren hun eigen elektrische voertuig. Nog altijd is de Tesla het meest populair. Hoewel de markt voor elektrische auto's steeds groter wordt, is het kopen van een Tesla een aanzienlijke investering. Hoeveel kost de goedkoopste Tesla eigenlijk? En waar moet je aan denken als je de Tesla gaat verzekeren? Bereken meteen je voordelige premie voor de goedkoopste Tesla.

Wat kost de goedkoopste Tesla?

Bij Tesla staan drie verschillende modellen centraal: het Tesla model X, model S en model 3. In 2012 brak Tesla door met het Model S. Dit model zorgde voor een ware doorbraak op het terrein van elektrisch rijden. Met het Model X bracht Tesla de ideale SUV-stijl elektrische wagen op de markt met plek voor maar liefst zeven personen. Het derde model heet simpelweg Model 3 en vormt een betaalbaar alternatief op de vorige varianten. Gemiddeld ligt de prijs van een Tesla tussen €50.000 en €100.000. De goedkoopste Tesla is de Model 3 en kost zo'n €49.000.

Model 2 als goedkoopste Tesla in 2023

Tesla heeft aangekondigd met een budgetversie van het elektrische voertuig op de markt te komen. Dit Model 2 zou in 2023 beschikbaar zijn. Bovendien kost de goedkoopste Tesla niet meer dan €25.000. Hierdoor zou deze compacte hatchback kunnen concurreren met wagens als de Nissan LEAF, de Volkswagen ID.3 en de Kira Niro EV. De prijs van de goedkoopste Tesla kan de autoproducent halveren dankzij een nieuwe batterijtechnologie. De accu van het nieuwe model is 35% kleiner, maar produceert tegelijkertijd vijf keer zoveel energie. Hierdoor bespaar je flink op de kosten.

Bijtelling bij de goedkoopste Tesla

Wanneer je de goedkoopste Tesla gaat aanschaffen, is het ook belangrijk om te letten op de bijtelling. Deze wijzigen voortdurend per belastingjaar. Zo was in 2019 de bijtelling nog slechts 4 procent, terwijl in 2022 de bijtelling voor een elektrische auto 16 procent bedraagt. Dit geldt voor een cataloguswaarde van maximaal €35.000. Voor elke euro boven dit bedrag betaal je een bijtelling van 22 procent. Het is daarom verstandig om voor het aanschaffen van de goedkoopste Tesla informatie in te winnen over de kosten van de bijtelling en BPM. Ook het verbruik van het elektrische voertuig is voor de kosten van de Tesla van belang, met name wanneer je van plan bent om veel kilometers te maken.

Verzekeren van de goedkoopste Tesla

Nadat je de goedkoopste Tesla hebt gekocht, wil je uiteraard ook de voordeligste autoverzekering afsluiten voor je elektrische voertuig. Bij Allianz Direct vind je de verzekering die bij jouw auto past. Voor een nieuwe Tesla raden wij een All Risk verzekering aan. Zo ben je ervan verzekerd dat alle schade wordt vergoed. Bereken hier meteen je scherpe premie.

 

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?