Familie buiten wandelen

Inzittenden­verzekering

Samen uit, samen thuis.
 • Iedereen in je auto verzekerd tegen letsel en schade

 • Gezamenlijke vergoeding tot 1 miljoen euro

 • Het maakt niet uit wie schuld heeft

 • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Lekker een dagje samen naar het strand of iemand een keer thuisbrengen? Met deze aanvullende dekking hoef je je geen zorgen te maken om je medepassagiers. Iedereen in je auto is verzekerd voor maar €4,83 per maand.

Inzittendenverzekering in het kort

Waarom zou je een Inzittendenverzekering nemen? Omdat je met een gewone autoverzekering bij een ongeval niet voor alles gedekt bent. We leggen het je uit.

Stel je voor, je komt met je auto in een ongeval terecht en jij en je medepassagiers raken gewond. Bij sommige van hen is zelfs sprake van blijvend letsel. Of je een vergoeding krijgt, is sterk afhankelijk van de situatie en wie de schuldige is. Als jij als bestuurder schuldig bent, wordt er voor je inzittenden misschien wel iets vergoed, maar voor jou niet. Als de schuldige onduidelijk is of als de tegenpartij uit het buitenland komt, wordt het vaak een juridische kwestie. Dan kan het lang duren voordat jullie een vergoeding krijgen, áls jullie al iets krijgen.

Met een Inzittendenverzekering voorkom je dit. Als jij deze aanvullende dekking hebt, vergoeden wij jullie onkosten tot wel 1 miljoen euro! Zelfs als niet duidelijk is wie er schuldig was aan het ongeval. Daarnaast is iedereen in de auto ook gedekt voor schade aan zijn of haar spullen.

Inzittendenverzekering: wat is wel en niet verzekerd?

Neem deze aanvulling op je autoverzekering en laat mensen met een gerust hart bij je instappen.

Wel

Je bent verzekerd voor:

 • letsel bij de bestuurder en passagiers in je auto
 • blijvende gevolgen van ernstig letsel na het ongeluk
 • schade aan aanwezige eigendommen

Niet

Je bent verzekerd voor:

 • letsel en schade met kosten hoger dan €1.000.000
 • schade aan je eigen auto of aanhanger die eraan vastzit
 • schade die verzekerd is op een andere verzekering

De voorwaarden

In onze voorwaarden en op de verzekeringskaart vind je alles over de Inzittendenverzekering.

Veelgestelde vragen over de Inzittendenverzekering

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 • Waarom is de Inzittendenverzekering handig?

  Voor maar €4,83 per maand zijn jij en je medepassagiers verzekerd voor de tijdelijke én blijvende gevolgen van een ongeval. Handig, want de kosten kunnen hoog oplopen. Je betaalt om je beschadigde spullen te vervangen en er zijn medische kosten. In het ergste geval loopt een inzittende lichamelijk letsel op, waardoor hij of zij niet meer kan werken. In zo’n situatie is het al helemaal belangrijk dat diegene verzekerd is van een financiële vergoeding. 

 • Moet ik voor een tweede autoverzekering ook een inzittendenverzekering aanvragen?

  Niks moet, maar het is wel verstandig. Je kunt een Inzittendenverzekering namelijk maar voor één auto afsluiten, dus die geldt niet automatisch voor je tweede. 

 • Is er ook een vergoeding als een inzittende invalide raakt?

  Ja, alle inzittenden in de auto krijgen een gezamenlijke vergoeding tot 1 miljoen euro. Dit geldt voor alle geleden (lichamelijke) schade, dus ook invaliditeit. Als je door een ongeluk invalide wordt, krijg je een uitkering voor alle gevolgen die daarbij komen kijken. Er zijn ongevallen verzekeringen waarbij je maar een klein vast bedrag krijgt, maar dat is bij onze Inzittendenverzekering dus niet zo. 

Een mooi compliment

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (26.453 reviews).

84 %