Koppel knuffelt met ipad

Brandverzekering huis: verplicht?

Met onze woonverzekering kun je thuiskomen:
  • checkmark

    €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €500

  • checkmark

    Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000

Bereken je premie

Hoewel je er liever niet over na wilt denken, kunnen je huis en inboedel altijd schade oplopen. Bijvoorbeeld door een storm of door brand. Maar is een brandverzekering voor je woning afsluiten eigenlijk verplicht? Allianz Direct vertelt je er alles over.

Woon- of brandverzekering voor je huis?

Hoewel er vroeger een speciale brandverzekering voor je huis bestond, valt deze verzekering tegenwoordig onder de woonverzekering. De woonverzekering is een algemene verzekering die ook wel de opstalverzekering genoemd wordt. Deze verzekering is veel meer dan alleen een brandverzekering voor je huis. Je bent met de woonverzekering namelijk niet alleen tegen brand verzekerd, maar ook voor schade door storm, diefstal en omvallende bomen.

Zijn de woon- en brandverzekering voor je huis verplicht?

Als je een huis koopt, ben je verplicht om een woonverzekering af te sluiten. Je mag zelf kiezen bij welke verzekeraar je deze woon- en brandverzekering voor je huis wilt afsluiten. Daarnaast kun je bij veel verzekeraars – waaronder Allianz Direct – kiezen voor een uitgebreide of complete verzekering. Bij beide opties ben je verzekerd tegen de meest voorkomende schades. Bij de complete woonverzekering ben je echter ook verzekerd tegen schade die is veroorzaakt door jezelf of een gezinslid.

Brandverzekering huis: is de inboedel ook verzekerd tegen brand?

Voor je inboedel is het belangrijk om een aparte verzekering af te sluiten – de inboedelverzekering. De inboedel valt namelijk niet onder de woonverzekering. Ben je op zoek naar een goedkope brandverzekering voor je woning? Ontdek dan eens de woon- en inboedelverzekeringen van Allianz Direct. Bij ons vind je niet alleen een goedkope brandverzekering voor je woning, maar wij bieden je ook de beste voorwaarden. Zo heb je standaard €0,- eigen risico, is ook het glas van je woning gedekt én ben je bij ons nooit onderverzekerd. Met onze woonverzekering kun je thuiskomen!

Ook een woonverzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.

Sluit direct af
Allianz Direct woonverzekering