Brandverzekering huis: verplicht?

Met onze woonverzekering kun je thuiskomen:

  • €0,- Eigen Risico

  • Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €500

  • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000

Koppel knuffelt met ipad

Hoewel je er liever niet over na wilt denken, kunnen je huis en inboedel altijd schade oplopen. Bijvoorbeeld door een storm of door brand. Maar is een brandverzekering voor je huis eigenlijk verplicht? Allianz Direct vertelt je er alles over.

Woon- of brandverzekering voor je huis?

Hoewel er vroeger een speciale brandverzekering voor je huis bestond, valt deze verzekering tegenwoordig onder de woonverzekering. Er bestaan verschillende woonverzekeringen:

Opstalverzekering

De hypotheekverstrekker stelt jou als huiseigenaar verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering dekt de schade aan het huis waarin je woont. Denk hierbij aan schade aan het dak door storm of lekkage. Of schade door brand (kortsluiting) of diefstal.

Brandverzekering huis: is de inboedel ook verzekerd tegen brand?

Voor je inboedel is het belangrijk om een aparte verzekering af te sluiten – de inboedelverzekering. Deze verzekering komt het dichtst in de buurt bij wat vroeger de brandverzekering voor je huis was. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten: als er iets misgaat, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Een inboedelverzekering, verzekert alle spullen in je huis die je zomaar kunt meenemen. Denk daarbij aan je meubels, technische apparatuur zoals je televisie en laptop, maar ook je gordijnen en sieraden. Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door: brand, wateroverlast, blikseminslag, ontploffing, inbraak, gewelddadige beroving, storm (minimaal windkracht 7) en schroeien en smelten.

Zijn de woon- en brandverzekering voor je huis verplicht?

Als je een huis koopt, ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Je mag zelf kiezen bij welke verzekeraar je deze verzekering wilt afsluiten. Daarnaast kun je bij veel verzekeraars – waaronder Allianz Direct – kiezen voor een uitgebreide of complete woonverzekering. Bij beide opties ben je verzekerd tegen de meest voorkomende schades. Bij de complete woonverzekering ben je echter ook verzekerd tegen schade die is veroorzaakt door jezelf of een gezinslid.

Brandverzekering huis prijs

Ben je op zoek naar een goedkope brandverzekering voor je huis? Ontdek dan eens de woon- en inboedelverzekeringen van Allianz Direct. Bij ons vind je niet alleen een goedkope brandverzekering voor je huis, maar wij bieden je ook de beste voorwaarden. Zo heb je standaard €0,- eigen risico, is ook het glas van je woning gedekt én ben je bij ons nooit onderverzekerd. Met onze woonverzekering kun je thuiskomen.

Man thuis aan het koken

Inbraak, lekkage of brand in huis?

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering helpen wij je wanneer je dat het hardst nodig hebt.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.