Schadeformulier auto invullen

Hoe pak je dit aan?

Als je betrokken bent bij een ongeval of een aanrijding met je auto is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Dit doe je in principe samen met de tegenpartij. Maar waar moet je verder eigenlijk rekening mee houden? Wij geven advies!

Schadeformulier auto invullen

Zorg voor een veilige situatie

Allereerst: voorkom nog meer gevaarlijke situaties en vul het schadeformulier in op een veilige plek. Rijd als het kan bijvoorbeeld samen naar het eerstvolgende tankstation en ga er daar rustig met elkaar voor zitten. 

Tips: een schadeformulier invullen

Een schadeformulier vul je in bij bijvoorbeeld een aanrijding met een voertuig, een persoon, een dier, een voorwerp of vandalisme. Het is bedoeld om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd, wie er aansprakelijk is en welke verzekeraar de schade gaat betalen. Het invullen ervan doe je in principe samen met de eventuele tegenpartij en let erop dat jullie beiden het formulier ondertekenen en meenemen. Zonder handtekeningen is het formulier ongeldig! Maak eventueel nog wat kopietjes, zodat je niet alleen een formulier voor jullie verzekeringen hebt, maar ook voor je eigen administratie.

Werkt de tegenpartij niet mee, wil deze het schadeformulier niet invullen of rijdt deze er snel vandoor? Zijn er mensen getuige van de gebeurtenis? Probeer ze dan sowieso een getuigenverklaring in te laten vullen. Dit kan echt helpen bij de afhandeling van de schade. Download deze hier

Scan het formulier in, en upload het via Mijn Account bij ‘Gemelde Schades’. Lukt dit niet? Mail het gescande formulier dan naar schade@allianzdirect.nl. Vermeld hierbij je schadenummer in de onderwerpsregel als je deze al hebt. Heb je een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019? Gebruik dan schadeservice@allianz.nl.

Vergeet niet om altijd foto’s te maken van de schade en situatie (max 15MB). Upload deze samen je schadeformulier via Mijn Account of voeg ze toe bij je mailtje met de scan van je schadeformulier.

Supertip! Digitaal schadeformulier invullen via MobielSchadeMelden.nl

Natuurlijk kan je het papieren formulier invullen, scannen en uploaden. Maar veel gemakkelijker is het om het schadeformulier in te vullen via MobielSchadeMelden.nl, een initiatief van Verbond van Verzekeraars. Dit is een (mobiele) website, dus je hoeft niet te zoeken naar formulieren en ze vervolgens in te scannen. MobielSchadeMelden.nl is samen met de tegenpartij,  stap voor stap in te vullen. Dit kan ter plekke, maar kunnen jullie ook ieder apart doen. Het ingevulde formulier wordt direct verstuurd naar beide verzekeraars. Wij nemen vervolgens contact met je op. Snel en simpel! 

Heb je het schadeformulier ingevuld? In deze video leggen we je uit hoe het nu verder gaat. 

Wanneer geen schadeformulier invullen?

Bij ruitschade of schade door hagel, storm, inbraak, diefstal of een aanrijding met een vast object zonder duidelijke eigenaar hoef je in principe geen schadeformulier in te vullen tenzij de schadebehandelaar er om vraagt. Doe bij inbraak, diefstal of vandalisme wel altijd aangifte bij de politie! Neem bij twijfel en vragen even contact met ons op.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe gebruik ik een schadeformulier? © Allianz Direct

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met laptop

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.