Schadeformulier auto invullen

Schadeformulier auto invullen

Hoe pak je dit aan?
 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Wanneer je betrokken bent bij een ongeluk of aanrijding, moet je een schadeformulier invullen. Om dit zo goed mogelijk te doen, volg je deze tips.

Als je betrokken bent bij een ongeval of een aanrijding met je auto is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Dit doe je in principe samen met de tegenpartij. Maar waar moet je verder eigenlijk rekening mee houden bij het invullen van een schadeformulier voor de auto? Allianz Direct geeft advies!

Zorg voor een veilige situatie

Allereerst: voorkom nog meer gevaarlijke situaties en vul het schadeformulier op een veilige plek in. Rijd als het kan bijvoorbeeld samen naar het eerstvolgende tankstation en ga er daar rustig met elkaar voor zitten. 

Tips: een schadeformulier invullen

Het schadeformulier is bedoeld om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd. Een schadeformulier invullen doe je in goed overleg met de eventuele tegenpartij en door van te voren goed de instructies te lezen. Let er ook altijd op dat beide partijen het schadeformulier voor de auto ondertekenen en meenemen. Maak eventueel nog wat kopietjes, zodat je niet alleen een formulier voor de autoverzekering hebt, maar ook voor je eigen administratie. Op de achterkant van het schadeformulier voor de auto vul je jouw eigen gegevens in. Is de tegenpartij onbekend? Dan vul je het schadeformulier alleen in. Meer weten over hoe je het schadeformulier invult? Check onze video

Digitaal schadeformulier invullen

Een schadeformulier invullen kan ook digitaal als er geen tegenpartij betrokken is bij de aanrijding of het ongeval. Wees je er wel van bewust dat het in sommige gevallen niet nodig is om een schadeformulier voor de auto in te leveren. Bij schade door hagel, storm, inbraak, diefstal of een aanrijding met een vast object zonder duidelijke eigenaar hoef je geen digitaal schadeformulier in te vullen. Neem bij twijfel en vragen echter altijd even contact op met je autoverzekering. Zij kunnen je namelijk persoonlijk advies geven en precies vertellen wat je in jouw situatie moet doen.

Heb je het schadeformulier ingevuld? In deze video leggen we je uit hoe het nu verder gaat. 

Schade melden bij Allianz Direct

Heb je een autoverzekering bij Allianz Direct? Dan meld je je schade in Mijn Account en gaan wij voor je aan de slag. Op onze downloadspagina vind je een schadeformulier. Vul deze in bij:

 • Een aanrijding met een persoon, dier of object.
  Laat het formulier ter plekke of achteraf ondertekenen.
 • Een aanrijding met een onbekend persoon of dier van een onbekende eigenaar.
 • Vandalisme

Je hebt dus geen schadeformulier nodig bij ruitschade, hagel, storm, inbraak, diefstal of joyriding. Doe bij inbraak, diefstal en joyriding wel altijd aangifte bij de politie.

Scan het formulier in en mail het naar  schade@allianzdirect.nl . Vermeld ook je schadenummer als je die hebt.  Heb je een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019? Gebruik dan  schadeservice@allianz.nl.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe gebruik ik een schadeformulier? © Allianz Direct

Was dit artikel nuttig?

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.

Lees meer over deze dekking
Vrouw thuis met laptop