Botsing auto's met schade

Hoe pak je dit aan?

Een schadeformulier voor de auto invullen

Als je betrokken bent bij een ongeval of een aanrijding met je auto is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Dit doe je in principe samen met de tegenpartij. Maar waar moet je verder eigenlijk rekening mee houden bij het invullen van een schadeformulier voor de auto? Allianz Direct geeft advies!

Hoe moet je een schadeformulier voor de auto invullen?

Na een ongeval of aanrijding met de auto bekommer je jezelf uiteraard over de schade. Het is tenslotte wel belangrijk dat jij én je tegenpartij dit kunnen doorgeven aan de autoverzekering en de schade eventueel vergoed kunnen krijgen. Maar hoe moet je een schadeformulier voor de auto invullen?

Tips: een schadeformulier invullen

Het schadeformulier is bedoeld om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd. Een schadeformulier invullen doe je in goed overleg met de eventuele tegenpartij en door van te voren goed de instructies te lezen. Let er ook altijd op dat beide partijen het schadeformulier voor de auto ondertekenen en meenemen. Maak eventueel nog wat kopietjes, zodat je niet alleen een formulier voor de autoverzekering hebt, maar ook voor je eigen administratie. Op de achterkant van het schadeformulier voor de auto vul je jouw eigen gegevens in. Deze zijn belangrijk voor de administratie van je autoverzekering. Is de tegenpartij onbekend? Dan vul je het schadeformulier alleen in. 

Digitaal schadeformulier invullen

Een schadeformulier invullen kan ook digitaal als er geen tegenpartij betrokken is bij de aanrijding of het ongeval. Wees je er wel van bewust dat het in sommige gevallen niet nodig is om een schadeformulier voor de auto in te leveren. Bij schade door hagel, storm, inbraak, diefstal of een aanrijding met een vast object zonder duidelijke eigenaar hoef je geen digitaal schadeformulier in te vullen. Neem bij twijfel en vragen echter altijd even contact op met je autoverzekering. Zij kunnen je namelijk persoonlijk advies geven en precies vertellen wat je in jouw situatie moet doen.

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.

Lees meer over deze dekking
Vrouw thuis met laptop