Inboedel­verzekering berekenen

 • Bij meeste spullen minimaal 3 jaar (en vaak langer!) uitkering o.b.v. nieuwwaarde

 • Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €1000,-

 • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000,-

 • Inboedel uitwonend studerend kind meeverzekerd tot €5000,-

Brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage: bij ons zijn de spullen in je woning goed verzekerd

Man playing guitar

Wil jij een inboedelverzekering afsluiten? Dan wil je ook weten wat deze verzekering je maandelijks gaat kosten. Zo kun je de inboedelverzekering berekenen.

Wat is een inboedelverzekering?

Onder de inboedel vallen alle spullen die je kunt meenemen bij een verhuizing. De ‘verplaatsbare’ spullen dus. Een inboedelverzekering is handig voor iedereen met een woning of kamer. Deze verzekering dekt schade door zaken als inbraak, lekkage en brand.

Dagwaarde inboedel berekenen

Als je inboedel schade oploopt door een lekkage, ben jij blij als je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Deze keert namelijk de waarde van je inboedel op het moment van de schade uit. Hiervoor heeft de verzekering verschillende soorten informatie nodig: de nieuwwaarde en de waardevermindering van je spullen. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor je de spullen hebt aangeschaft, de aankoopprijs dus. De waardevermindering is het bedrag dat je spullen over de jaren minder waard zijn geworden.

Voorbeeld:

Drie jaar geleden kocht je een laptop van €1000,-. Als je ervan uitgaat dat een laptop 5 jaar lang mee gaat, vermindert de waarde jaarlijks met €200,-. Na drie jaar is je laptop dus nog €400,- waard. Dit is de dagwaarde van de laptop.

Premie inboedelverzekering berekenen

Om de juiste verzekering te kunnen kiezen, moet je weten hoeveel jouw inboedel ongeveer waard is. Verzekeraars hebben namelijk verschillende voorwaarden. Zo geldt vaak een maximaal bedrag voor zaken als gadgets en elektronica. Laat online jouw inboedelverzekering berekenen en kies de verzekering die het beste bij jou past.

Te hoge of te lage dagwaarde

De waarde van jouw inboedel bepaalt de kosten van je inboedelverzekering en hoeveel je krijgt uitgekeerd bij schade. De dagwaarde van je inboedel berekenen, is dus erg belangrijk. Geef je bij het inboedelverzekering berekenen een te lage waarde op? Dan is de kans groot dat je bij schade niet voldoende geld krijgt om de schade te herstellen of spullen te vervangen. Maar een te hoog bedrag opgeven is ook niet handig. Dan betaal je maandelijks een te hoge premie. Bij Allianz Direct hoef je geen waarde op te geven, je geeft alleen je adres en persoonsgegevens en wij rekenen de premie uit.

Inboedelverzekering berekenen bij Allianz Direct

Bij Allianz Direct kun je binnen 20 seconden je Inboedelverzekering of andere Woonverzekering berekenen. Met Uitgebreid ben je tegen een lage premie verzekerd voor vrijwel alle schade aan je inboedel. Wil je nét iets meer zekerheid? Kies dan voor de aanvullende dekking Allrisk. Met deze dekking ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf iets beschadigt.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Waarom is een Inboedelverzekering zo belangrijk? © Allianz Direct

Je spullen zijn goed verzekerd bij Allianz Direct

Bij Allianz Direct ben je tegen een lage premie prima verzekerd voor vrijwel alle schade aan je inboedel. Wil je iets meer zekerheid? Dan kan je aanvullend kiezen voor All Risk. Dan ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf iets beschadigt.
Inboedelverzekering zonder All Risk dekking

Je bent verzekerd voor:

 • Brand, blus- en rookschade
 • Inbraak, diefstal en vandalisme
 • Regen, hagel, sneeuw en storm
 • Omvallende bomen en hijskranen
 • Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk
Inboedelverzekering met All Risk dekking

Je bent verzekerd voor:

 • Door jou veroorzaakte schades
 • Brand, blus- en rookschade
 • Inbraak, diefstal en vandalisme
 • Regen, hagel, sneeuw en storm
 • Omvallende bomen en hijskranen
 • Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk
Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.