Leestijd: 4 minuten
Laatst bijgewerkt: 06-12-2022

Welke elektrische auto is het beste?

Bij Allianz Direct geniet je van:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Steeds meer mensen stappen over op een elektrische wagen. Welke elektrische auto past bij jou? Allianz Direct geeft tips.

Welke elektrische auto

Welke elektrische auto past bij mij? Kijk op Allianz Direct

De elektrische auto is aan een ware opmars bezig. Niet alleen draag je met een elektrisch voertuig bij aan een beter milieu, ook bespaar je op onder meer benzine- en onderhoudskosten, betaal je geen aanschaf- of wegenbelasting en is de bijtelling lager. Doordat bovendien de prijzen van de elektrische wagens steeds voordeliger worden, is het aantrekkelijk om een elektrisch voertuig aan te schaffen. Maar welke elektrische auto past bij jou? Allianz Direct geeft je advies.

Belangrijke factoren bij welke elektrische auto je kiest

Welke elektrische auto het beste voor jou is, hangt af van een aantal factoren. Zo let je bij het selecteren van je favoriete elektrische voertuig op het energieverbruik, de actieradius, de prijs, de ruimte en het comfort, de accu, het design en de uitstoot van de wagen. Welke factoren voor jou het meest belangrijk zijn, varieert per persoon. Zet daarom voor jezelf op een rij wat jij belangrijk vindt. Hoe vaak rijd je in de auto? Wat is je budget? En hoeveel personen vervoer je meestal in de auto?

Het belang van de actieradius bij een elektrische auto

Een aantal jaren geleden speelde bij velen de actieradius van een elektrische auto de voornaamste rol bij het kopen van een elektrische auto. De vrees om met een lege accu onderweg stil te staan, was voor mensen zelfs een reden om geen elektrische auto te kopen. Ondertussen zijn er in Nederland tienduizenden laadpalen aanwezig, waardoor de angst voor een lege batterij ongegrond is. Daarnaast zijn de elektrische auto's verbeterd, waardoor je zonder problemen honderden kilometers kunt rijden.

Welke elektrische auto heeft de beste actieradius?

De meeste elektrische auto's beschikken over een accu met voldoende vermogen om een flinke autorit te maken. De verschillen tussen de elektrische voertuigen zijn echter nog steeds vrij groot. Zo beschikt de Honda e over een actieradius van 170 kilometer, terwijl de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor een bereik heeft van wel 485 kilometer. Voor de keuze welke elektrische auto bij jouw situatie past, hangt het er dus vanaf of je het lastig vindt om de auto wat vaker op te laden. Laad je de auto 's nachts op en neem je je wagen alleen mee voor verkeer naar de andere zijde van de stad, dan is een lagere range geen enkel punt. Reis je veel door het land en heb je geen zin om te moeten wachten gedurende de reis? Dan kies je voor een elektrische auto met een hogere actieradius.

De beste autoverzekering bij je elektrische auto

Zorg dat je goed verzekerd met een elektrische auto de weg op gaat dankzij Allianz Direct. Bij ons heb je de keuze uit een WA, Beperkt Casco en All Risk verzekering. Bekijk de voorwaarden en bereken je premie.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?