Koppel thuis praten

Dit zijn onze meest waardevolle spullen in huis

Dit zijn onze meest waardevolle spullen in huis

Stel dat er een brand in huis ontstaat. Welke spullen zou jij dan willen redden? We verzamelen in ons leven allerlei spullen die veel (emotionele) waarde voor ons hebben. Uit recent onderzoek* van ons blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders (58%) precies weten wat ze mee zouden nemen, als er ooit brand uit zou breken in huis.

Smartphone als eerste redden

Wat blijkt: de meeste mensen zijn verknocht aan hun smartphone: 61 procent van de mensen zet dit in de top 3 van items die ze snel zouden redden bij een woningbrand. Verder zouden we de volgende spullen willen beschermen:

  1. Smartphone
  2. Portemonnee/pinpas/geld/creditcard
  3. Paspoort/ID-kaart
  4. Computer/laptop/iPad
  5. Foto’s/camera
  6. Harde schijf
  7. Erfstuk(ken)
  8. Sieraden
  9. Kleding/schoenen
  10. Kunst

Meest gehecht aan foto’s

Wat ons opviel is dat mensen foto’s niet als eerste zouden meenemen als er brand uitbreekt. Dit terwijl het voor ruim een derde van de Nederlanders (37%) het meest waardevolle bezit in huis is, zo ontdekten we. Foto’s bevatten tenslotte dierbare herinneringen, bijvoorbeeld aan een trouwdag, een geliefde of een bijzondere reis. Naast foto’s noemen Nederlanders elektronica (13%), sieraden (10%), kunst (5%) en verzamelingen/collecties (3%) als hun meest waardevolle bezit.


*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Team Vier onder 1.033 respondenten, september 2020.

Check de video hieronder over het belang van een Inboedelverzekering.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe werkt een inboedelverzekering? © Allianz Direct
Man playing guitar

Ook beschermen wat je lief is?

Met onze woonverzekeringen kies je een verzekering die bij jou en je dierbare bezit past.