Groepsannulerings­verzekering

Bij Allianz Direct:

  • Voor reizen wereldwijd

  • Kortlopend of doorlopend verzekerd

  • Kies zelf je dekking

  • Annuleringskosten voor vetrek standaard vergoed

  • Uit te breiden met reisonderbreking en vertreksvertraging

Ga je voor een groepsannuleringsverzekering of een individuele annuleringsverzekering? Vergelijk ze hier! Bij Allianz Direct kun je geen groepsannuleringsverzekering afsluiten, maar wel een annuleringsverzekering voor jou en je gezin.

Skateboardende man

Individuele of groepsannuleringsverzekering bij Allianz Direct?

Gaat een reis door een onvoorziene omstandigheid niet door? Dan is het prettig als je een individuele of groepsannuleringsverzekering hebt afgesloten. Met een annuleringsverzekering krijg je van Allianz Direct de annuleringskosten vergoed op het moment dat je de reis al voor vertrek moet annuleren. Bij een Comfort of Premium dekking ontvang je ook een vergoeding bij reisonderbreking om verzekerde redenen en bij vertreksvertraging van minimaal 3 uur.

Individuele versus groepsannuleringsverzekering

Je hebt misschien wel eens van een reguliere individuele annuleringsverzekering gehoord, waarbij je jezelf en je reispartner verzekert tegen eventuele annuleringskosten. Bijvoorbeeld voor als je niet meer op vakantie kunt omdat je zelf ernstig ziek bent geworden of omdat een naast familielid is overleden. Sommige verzekeraars bieden daarnaast ook een groepsannuleringsverzekering aan. Hiermee sluit je een verzekering af voor het volledige reisgezelschap. Als iemand uit de groep niet mee kan vanwege een van de gedekte annuleringsredenen, dan kan de volledige groepsreis worden geannuleerd. Want als iemand van de groep bijvoorbeeld ernstig ziek wordt of overlijdt, heb je vast weinig zin meer om met zijn allen op dat groepsuitje naar Milaan te gaan. Met de groepsannuleringsverzekering heb je dan in elk geval geen vervelende extra kosten.

Annuleringsverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Allianz Direct biedt geen groepsannuleringsverzekering aan. Wel kun je de individuele annuleringsverzekering ook afsluiten voor je hele gezin. Van de meeverzekerde personen die op het polisblad staan vermeld, beschouwen wij thuiswonende of uitwonende en voltijd studerende kinderen tót 30 jaar, als kind. De dekking geldt dan voor alle gezinsleden, ongeacht of je met het hele gezin samen reist. De annuleringsverzekering geldt voor iedere reis die elk individu binnen het gezin maakt, samen of apart. Hiervoor heb je dus geen groepsannuleringsverzekering nodig.

Vergoedingen bij een annuleringsverzekering

Allianz Direct biedt drie soorten reisverzekeringen aan; een Kortlopende en een Doorlopende Annuleringsverzekering, en een combi-verzekering; onze Reis- en Annuleringsverzekering (zowel doorlopend als kortlopend). Binnen deze varianten kies je zelf je dekking. Annulering vóór vertrek is standaard verzekerd, bij de Comfort en Premium dekking zijn ook reisonderbreking en vertreksvertraging inbegrepen. Kies zelf jouw opties en bekijk direct wat jouw scherpe premie is.

Annuleringsverzekering afsluiten

Annuleringsverzekering afsluiten

Echt zorgeloos je vakantie(s) boeken? Dan ga je voor een Annuleringsverzekering van Allianz Direct. Hiermee dek je de kosten die je kwijt bent als je onverhoopt je reis moet cancelen of afbreken.

Was dit artikel nuttig?

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.