Alarmsysteem auto

Met een alarmsysteem, verklein je de kans op een inbraak. Verzeker ook je auto goed:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Moeder en dochter buiten

Door je auto te voorzien van een goed alarmsysteem, verminder je de kans op inbraak. Bij diefstal eist een autoverzekeraar, afhankelijk van je verzekering en soort auto, dat je auto volgens hun eisen beveiligd is.

Auto alarmsysteem

Autoverzekeraars stellen veiligheidseisen van een auto voorop. Als je een autoalarm gaat inbouwen moet de autobeveiliging voldoen aan de maatstaven van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Er zijn grofweg drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

  • Klasse Startonderbreker (auto alarm klasse 1): bijvoorbeeld automatisch inschakelende dubbele startonderbreking. Deze startonderbrekers zijn bij de meeste auto's in Nederland aanwezig.
  • Klasse Alarmsysteem (auto alarm klasse 2): bijvoorbeeld een autoalarm of inbraakdetectie.
  • Klassie Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (auto alarm klasse 3): 
  • Klasse Voertuigvolgsystemen (auto alarm klasse 4 en 5): een autoalarm gecombineerd met een voertuigvolgsysteem. Als je een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus en Mercedes kunnen er hogere beveiligingseisen gelden dan voor andere auto’s.
  • Klasse Terugvindsysteem (Klasse TV01)

Voertuigen die na 1998 op de markt zijn gebracht zijn standaard voorzien van een goedgekeurde startonderbreker (Klasse 1), m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3.Als je een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus en Mercedes kunnen er hogere beveiligingseisen gelden dan voor andere auto’s.

Alarmsysteem verzekering

Bij Allianz Direct kun je je op twee manieren verzekeren tegen schade door diefstal of inbraak, namelijk met Beperkt Casco en All Risk. Ook al ben je verzekerd tegen diefstal en inbraak, je dient wel op een aantal zaken te letten.

Alarmsysteem auto: hier moet je op letten

In sommige gevallen vragen we om extra beveiligingseisen voor je auto. Dit zie je tijdens de aanvraag wanneer je kiest welke dekking je graag wilt afsluiten en op je polisblad. Je verzekert je auto tegen diefstal en inbraak met onze Beperkt Casco of All Risk verzekering. Allianz Direct keert niet uit als je jouw auto niet op slot hebt gedaan of je sleutels in de auto hebt laten liggen. 

Alarmsysteem auto en Allianz Direct

Wil je een verzekeraar waarbij je alles gemakkelijk online kunt regelen? Dan is Allianz Direct een goede keuze. Onze verzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0 en bij schade regelen wij in de meeste gevallen vervangend vervoer: je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Ook kun je de verzekering dagelijks wijzigen of opzeggen in Mijn Account Zorg dat je altijd goed verzekerd bent, zodat je met een prettig gevoel de weg op kunt.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.