Autodiefstal: wat dekt de autoverzekering?

Verzeker je voor autodiefstal. Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je weten wat je verzekeraar voor je kan betekenen. Hier lees wat je verzekering dekt bij diefstal.

Auto diefstal

Autodiefstal: voorkomen en verzekeren

Hoe zuinig je ook op je geliefde auto bent: je loopt altijd het risico dat er iets met je auto kan gebeuren. Omdat iemand anders schade veroorzaakt, bijvoorbeeld. Omdat extreme weersomstandigheden je auto beschadigen. Of omdat je auto gestolen wordt. Autodiefstal komt helaas veel te vaak voor. Het is dan ook belangrijk om je auto te verzekeren tegen diefstal. Ben je benieuwd wat jouw verzekering bij diefstal voor je kan betekenen en waar je verder aan moet denken? Lees dan verder.

Wat kan de verzekering bij diefstal voor je betekenen?

Als je auto gestolen wordt, is het verstandig om zo snel mogelijk de politie en je verzekeraar te bellen. Je hoort dan meteen of je recht hebt op een vervangende auto. Heb je een WA-dekking? Dan valt diefstal van de auto niet onder je dekking. Je ontvangt dus ook geen uitkering.

Bij een beperkte cascodekking en een all risk-dekking ontvang je in de meeste gevallen wél een uitkering. De hoogte van dit bedrag hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld of je een nieuwwaarderegeling hebt afgesloten. Hou er bovendien rekening mee dat je aan de beveiligingseisen van de verzekeraar moet voldoen. Meer uitleg over het verschil tussen een WA, Beperkt Casco en All Risk dekking vind je in de video onderaan deze pagina.

Waar moet je verder aan denken als de auto gestolen wordt?

Is je auto gestolen en heb je slechts een WA-dekking? Bel dan alsnog even naar je verzekeraar. In dit geval is het namelijk wel belangrijk om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Wil je problemen voorkomen met een auto die gestolen is, maar niet vergoed wordt? Bekijk dan van tevoren goed de beveiligingseisen en de polis van je autoverzekeraar. Tot slot raden wij je aan je auto te verzekeren tegen diefstal bij Allianz Direct. Bij ons betaal je een eerlijke prijs en vind je een verzekering die past bij jouw wensen en situatie.

Het voorkomen van een autodiefstal

Er zijn verschillende oplossingen om diefstal te voorkomen. Je kunt natuurlijk een autoalarm inbouwen, maar dit wordt tegenwoordig niet altijd meer gedekt. Daarom is het goed om je horizon te verbreden:

  • Een voertuigvolgsysteem maakt het mogelijk om met een gps-computer een auto te volgen die gestolen is. Dit wordt echter ook door autodieven steeds vaker herkend en onschadelijk gemaakt.
  • Mechanische beveiligingen aanbrengen die het versnellingsmechanisme of de stuurinrichting blokkeren, bijvoorbeeld een stuurslot.
  • Probeer de auto altijd op een goed beveiligde plek te parkeren (niet te afgelegen).
  • Sluit je auto altijd helemaal af, ook al ga je slechts voor een korte tijd weg.
  • Let goed op als vreemden jouw auto fotograferen. En informeer, indien nodig, de politie.
  • Gebruik eventueel een stuurslot, dit maakt het lastiger om met de auto weg te rijden.

Deze tips kunnen je helpen om diefstal te voorkomen. Ze voorkomen diefstal niet altijd direct, maar maken het de autodief wel moeilijker jouw auto te stelen. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.