Autoruitschade

Goed verzekerd voor:

Autoruitschade

Bij al onze verzekeringen:
  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Het kan je zomaar overkomen: autoruitschade. Dat is erg vervelend. Gelukkig ben je bij Allianz Direct goed verzekerd voor autoruitschade. Je leest er hier alles over.

Autoruitschade

Het is ontzettend balen wanneer het je overkomt: autoruitschade. Behalve dat het heel vervelend is, is het ook onveilig om met autoruitschade door te rijden. Een kleine barst in je ruit kan verder scheuren waardoor er een onveilige situatie kan ontstaan. Ook kan de autoruitschade je zicht in het verkeer beperken, met alle gevolgen van dien. Ten slotte betekent autoruitschade dat je je autoruitschade moet laten herstellen door een professionele ruithersteller. Autoruitschade herstellen gaat vaak gepaard met hoge herstelkosten. Daarom lees je hier meer over autoruitschade, autoruitschade herstellen en bij welke autoverzekering autoruitschade verzekerd is.

Autoruitschade herstellen

Onder autoruitschade kunnen verschillende soorten schade vallen. Gemiddeld genomen maakt iedere auto-eigenaar eens in de 10 jaar autoruitschade mee. Een veel voorkomende oorzaak van autoruitschade is steenslag, waardoor er een sterretje in je ruit zit. Alhoewel je wettelijk gezien bent toegestaan om met een ster die niet vertakt door te rijden, is het toch raadzaam om autoruitschade herstellen. 

Autoruitschade herstellen: Allianz Direct

Heb je een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering bij Allianz Direct? Dan is je autoruitschade verzekerd. In het geval van autoruitschade herstellen kun je dan de Allianz Direct klantenservice bellen, om door te verbinden met een aangesloten glashersteller. Kies je liever je eigen reparateur om je autoruitschade te laten repareren? Dat kan natuurlijk ook! Hiervoor dien je wel de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze te nemen, waarmee je vrij bent om je autoruitschade herstellen door je eigen garage of monteur te laten uitvoeren.  

Autoruitschade verzekering

Autoruitschade herstellen kan een hoop geld kosten, zeker wanneer hele ruiten moeten worden vervangen. In dat geval wil je dat je autoruitschade verzekerd is, met een goede autoruitschade verzekering. Bij Allianz Direct bieden we geen speciale autoruitschade verzekering aan, maar valt autoruitschade onder de Beperkt Casco en All Risk verzekering. Met deze autoverzekeringen ben je voor autoruitschade verzekerd.  

Let wel op! Met de Beperkt Casco en All Risk verzekering ben je verzekerd voor autoruitschade, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Een kras of klein putje valt niet onder de autoruitschade dekking en wordt niet vergoed. Daarbij geldt dat wanneer je auto een panorama- of schuifdak heeft, een sterretje of breuk van de ruit ook wordt behandeld als ruitschade. Meer informatie over de voorwaarden van autoruitschade vind je op onze downloadspagina

Was dit artikel nuttig?

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant