Alt text

Ruitschade en eigen risico bij glas

Hoe ben ik verzekerd en wat moet ik doen?
  • checkmark

    Standaard €0,- eigen risico

  • checkmark

    24/7 Hulp en Service

  • checkmark

    Betrouwbare ruitherstellers

Misschien heb je er onlangs ook last van gehad: ruitschade. Het is heel vervelend, want nu moet je auto weer naar een professionele ruithersteller. Allianz Direct verzekert ruitschade als je een Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt afgesloten. Wat verstaan we bij Allianz Direct onder ‘ruitschade’ en wat kun je het beste doen? Lees het hier!

Wat valt er onder ruitschade?

Steenslag is de meest genoemde oorzaak voor de meeste ruitreparaties en gemiddeld bestaat 30% van de claims bij autoverzekeraars uit ruitschade. Een sterretje of ruitbreuk valt bij Allianz Direct onder ruitschade. Denk hierbij ook aan een barst in je ruit of een ingeslagen ruit bij inbraak. Heb je een Beperkt Casco of All Risk verzekering bij Allianz Direct afgesloten? Dan wordt ruitschade voor je vergoed. Weet je niet zeker of je een WA, Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt? Dit kun je snel terugvinden in je polis. Ben je klant bij Allianz Direct, dan vind je deze in je Mijn Account.

Let op: Een kras of klein putje valt niet binnen de dekking en wordt daarom ook niet vergoed. En heeft jouw auto een panorama- of schuifdak? Dan wordt een sterretje of een breuk van de ruit ook behandeld als ruitschade. Vind op onze downloadspagina welke voorwaarden er gelden bij ruitschade.

Ruitschade en schadevrije jaren

Heb je een Beperkt Casco verzekering? De ruitschades die hiermee gedekt zijn hebben geen invloed op je schadevrije jaren. Heb jij schade aan je ruit door een verzekerde schade op je All Risk verzekering? Dan lever je wel schadevrije jaren in, maar alleen als de schade niet wordt betaald door de tegenpartij.

Je schade herstellen bij aangesloten ruitherstellers

Als je schade aan jouw ruit hebt, kun je de Allianz Direct klantenservice bellen. Via het keuzemenu kun je dan direct bellen met onze aangesloten glasherstellers. Allianz Direct werkt samen met de betrouwbare ruitherstellers: ABS Autoherstel, Schadenet, A.A.S. Schadeherstel, Carglass en Autotaalglas. Let er wel op dat je de schade laat repareren bij een van deze aangesloten herstellers. De rekening gaat dan direct naar ons, zodat je zelf niets hoeft te betalen. Dan kun je zo weer veilig en tevreden de weg op!

Trouwens, bij Allianz Direct heb je standaard geen eigen risico, waardoor je niet achteraf voor financiële tegenvallers komt te staan! Wel zo prettig, toch? Heb je liever een lagere premie en een hoger eigen risico? Dat kan bij een All Risk verzekering. Dit eigen risico geldt wel alleen voor schades die gedekt zijn. Lees er meer over in onze voorwaarden.

Zelf je reparateur kiezen?

Kies je toch liever zelf een reparateur om je ruitschade te herstellen? Dan kan! Met de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze kun je jouw ruitschade bij je eigen vertrouwde garage of monteur op de hoek laten repareren. Reparatie is wel noodzakelijk bij een merkdealer of hersteller die is aangesloten bij Bovag of Focwa.

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.

Ontdek Vrije Reparatiekeuze
Koppel in auto lacht