Man buiten met waarschuwingsbord

Ruitschade en eigen risico bij glas

Hoe ben ik verzekerd en wat moet ik doen?
 • Standaard €0,- eigen risico

 • 24/7 Hulp en Service

 • Betrouwbare ruitherstellers

Van een klein sterretje in je ruit tot een flinke barst of zelfs een ingeslagen ruit bij inbraak: het valt allemaal onder ruitschade. Wat je situatie ook is, het is altijd verstandig om hier direct naar te laten kijken.

First things first: de schade herstellen

Gelukkig hoef je ons voor ruitschade niet te bellen! Je kunt heel eenvoudig zelf een afspraak maken bij een van de betrouwbare ruitherstellers uit ons netwerk. Check bij onze glasherstellers waar je het snelst terecht kan!

De voordelen van onze ruitherstellers

We werken niet voor niets samen met een aantal betrouwbare ruitherstellers. Benieuwd naar de voordelen? Check ze hieronder. 

De voordelen:

 • De rekening gaat direct naar ons, zodat jij niks hoeft te betalen
 • Er is altijd wel een ruithersteller bij jou in de buurt
 • De ruithersteller ziet direct hoe jij verzekerd bent. Geen uitzoekwerk voor jou dus!
 • Vier jaar garantie op de reparatie
 • Goed om te weten

  Je bent verzekerd voor ruitschade als je een Beperkt Casco of All Risk verzekering bij ons hebt afgesloten. Alleen dan wordt je ruitschade dus vergoed. Weet je niet zeker of je WA, Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt? Dit vind je terug in je polisblad of in Mijn Account.

  Heb je een All Risk verzekering? Dan ben je ook verzekerd voor overige schade op je autoruit door van buiten komend onheil (bijv. krassen), alleen kan dit wel invloed hebben op je schadevrije jaren.

  Wanneer iemand anders de schade heeft veroorzaakt, doen we ons best om de schade te verhalen, zodat dit niet ten koste gaat van je schadevrije jaren.

  Verder is het goed om te weten dat een kras of klein putje niet onder de dekking van ruitschade valt en daarom niet wordt vergoed.  Heeft je auto een panorama- of schuifdak? Dan wordt een sterretje of breuk van de ruit ook behandeld als ruitschade.

  Wil je meer weten? Check de voorwaarden voor ruitschade op onze downloadpagina.

 • Ruitschade herstellen bij een andere garage?

  Wij adviseren je schade te laten herstellen bij een ruithersteller uit ons netwerk, zodat je in ieder geval zo snel en goed mogelijk geholpen wordt.

  Wil je toch liever je schade laten herstellen bij een andere monteur of garage? Dat kan met de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze.

  Heb je Vrije Reparatiekeuze? Dan worden de kosten 100% vergoed als je de schade laat herstellen bij de merkdealer of een andere hersteller die is aangesloten bij Bovag of Focwa. Is dit niet het geval? Dan betaal je €500 eigen bijdrage.

  Heb je geen Vrije Reparatiekeuze, maar kies je er toch voor om je schade bij een andere garage of monteur te laten herstellen? Dan betaal je €500 eigen bijdrage voor een moneteur of garage die is aangesloten bij Bovag of Focwa. Is de monteur of garage hier niet bij aangesloten? Dan krijg je geen vergoeding.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ruitschade? Wij vertellen je graag wat je kunt doen. © Allianz Direct

Was dit artikel nuttig?

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.

Ontdek Vrije Reparatiekeuze
Koppel in auto lacht