Man buiten met waarschuwingsbord

Ruitschade, hoe zit dat?

Lees hier alles over ruitschade en wat jij kunt doen
 • Standard verzekerd voor ruitschade bij een beperkt casco of all risk verzekering

 • Enkel ruitschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren en korting op je autoverzekering

 • Altijd snelle en professionele reparatie

Je kunt je ruitschade eenvoudig en direct laten repareren bij een van onze glasherstellers

Dit is wat jij kunt doen bij ruitschade:

Je bent standaard verekerd voor ruitschade als je een Beperkt Casco of All Risk zekering bij ons hebt afgesloten. Het claimen van enkel ruitschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren als je Beperkt Casco of All Risk verzekerd bent. Dit betekent dat je jouw schadevrije jaren en korting op je autoverzekering behoudt.

Als je autoruitschade hebt en Beperkt Casco of All Risk verzekerd bent, hoef je bij ons geen schadeformulier in te vullen. Je hoeft de schade ook niet via Mijn Account te melden. In plaats daarvan kun je direct een afspraak maken bij een van onze aangesloten glasherstellers.

Direct repareren
Als je ruitschade hebt (bijvoorbeeld een sterretje in je voorruit of een gebarste zijruit), dan kun je dit zo snel mogelijk laten herstellen. Hiervoor hoef je ons niet te bellen. Je kunt heel eenvoudig zelf een afspraak maken bij een van de betrouwbare glasherstellers uit ons netwerk. 

De voordelen van onze ruitherstellers

We werken niet voor niets samen met een aantal betrouwbare ruitherstellers. Benieuwd naar de voordelen? Check ze hieronder. 

De voordelen:

 • De rekening gaat direct naar ons, zodat jij niks hoeft te betalen
 • Er is altijd wel een ruithersteller bij jou in de buurt
 • De ruithersteller ziet direct hoe jij verzekerd bent. Geen uitzoekwerk voor jou dus!
 • Vier jaar garantie op de reparatie
 • Wanneer ben ik verzekerd voor ruitschade?

  Je bent verzekerd voor ruitschade als je een Beperkt Casco of All Risk verzekering bij ons hebt afgesloten. Alleen dan wordt je ruitschade dus vergoed. Weet je niet zeker of je WA, Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt? Dit vind je terug in je polisblad of in Mijn Account.

  Heb je een All Risk verzekering? Dan ben je ook verzekerd voor overige schade op je autoruit door van buiten komend onheil (bijv. krassen), alleen kan dit wel invloed hebben op je schadevrije jaren.

  Wanneer iemand anders de schade heeft veroorzaakt, doen we ons best om de schade te verhalen, zodat dit niet ten koste gaat van je schadevrije jaren.

  Verder is het goed om te weten dat een kras of klein putje niet onder de dekking van ruitschade valt en daarom niet wordt vergoed.  Heeft je auto een panorama- of schuifdak? Dan wordt een sterretje of breuk van de ruit ook behandeld als ruitschade.

  Wil je meer weten? Check de voorwaarden voor ruitschade op onze downloadpagina.

 • Ruitschade herstellen bij een andere garage?

  Wij adviseren je schade te laten herstellen bij een ruithersteller uit ons netwerk, zodat je in ieder geval zo snel en goed mogelijk geholpen wordt.

  Wil je toch liever je schade laten herstellen bij een andere monteur of garage? Dat kan met de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze.

  Heb je Vrije Reparatiekeuze? Dan worden de kosten 100% vergoed als je de schade laat herstellen bij de merkdealer of een andere hersteller die is aangesloten bij Bovag of Focwa. Is dit niet het geval? Dan betaal je €500 eigen bijdrage.

  Heb je geen Vrije Reparatiekeuze, maar kies je er toch voor om je schade bij een andere garage of monteur te laten herstellen? Dan betaal je €500 eigen bijdrage voor een moneteur of garage die is aangesloten bij Bovag of Focwa. Is de monteur of garage hier niet bij aangesloten? Dan krijg je geen vergoeding.

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.

Ontdek Vrije Reparatiekeuze
Koppel in auto lacht