Autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd

Is je autoverzekering geweigerd? Dit kan aan aantal zaken liggen. Lees hier meer over een geweigerde autoverzekering.

Word je geweigerd voor een autoverzekering? Dan is dat waarschijnlijk even schrikken. Zonder autoverzekering kun je jouw auto niet gebruiken. Wil je de weg op? Dan heb je toch echt een autoverzekering nodig. Allianz Direct vertelt je waarom je autoverzekering geweigerd kan worden en wat je kunt doen als je wordt geweigerd bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wanneer wordt een autoverzekering geweigerd?

Om te weten wat je kunt doen als je wordt geweigerd voor een autoverzekering, moet je weten – wanneer wordt een autoverzekering geweigerd? Wordt jouw autoverzekering geweigerd? Dan kan dat meerdere redenen hebben, waaronder:

  • De leeftijd van de bestuurder;
  • De leeftijd of waarde van de auto;
  • Veel schadeclaims in het verleden.

In deze korte video leggen we je er meer over uit. Is je autoverzekering geweigerd door een verzekeraar? Dan moet hier altijd een schriftelijke toelichting voor worden gegeven. Deze toelichting is belangrijk voor de vraag ‘autoverzekering geweigerd wat nu?. Dankzij de toelichting weet je waarom jouw autoverzekering wordt geweigerd. Met deze informatie kun je eventueel op zoek naar een verzekeraar die je wel als klant wilt accepteren. Met de reden voor afwijzing kun je bijvoorbeeld op zoek naar een verzekeraar met andere polisvoorwaarden of kiezen voor een andere dekking.

Aanvraag autoverzekering geweigerd: Roy Data en Centraal Informatie Systeem

Word je geweigerd bij het afsluiten van een autoverzekering? Dan heeft dit meestal te maken met Roy Data of het Centraal Informatie Systeem (CIS). Deze databases zijn een waardevolle informatiebron voor verzekeraars en zijn vaak de reden waarom een aanvraag autoverzekering wordt geweigerd.

Roy Data is een database met alles over schadevrije jaren van autobezitters. Hierin kan een verzekeraar zien of je in het verleden veel schade hebt geclaimd. Het CIS bevat informatie over jou als klant van verzekeraars. Zo kan een verzekeraar in deze database zien of je in het verleden de premie van jouw autoverzekering op tijd betaalde. Veel schade of betalingsachterstanden kunnen redenen zijn waarom een autoverzekering wordt geweigerd. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, wordt gevraagd of er in het verleden een autoverzekering is geweigerd. Vul dit altijd eerlijk in, zodat jouw aanvraag niet wordt opgenomen als fraude.

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop