Laatst bijgewerkt op: 06-12-2022

Wat is de beste elektrische auto 2023?

Een elektrische auto kopen is populair. Wat is echter de beste elektrische auto in 2023? Allianz Direct geeft tips over elektrische auto's kopen.

Koppel lachend in de auto

Wat is de beste elektrische auto in 2023? Kijk op Allianz Direct

Elektrisch rijden is ondertussen niet meer weg te denken. Doordat de elektrische auto's bovendien steeds voordeliger worden, kiezen veel mensen steeds vaker voor het aanschaffen van een elektrisch voertuig. Wat is de beste elektrische auto in 2023? Allianz Direct zet een selectie van de beste elektrische auto's 2023 op een rij.

De Audi A6 e-tron voor de beste elektrische auto 2023

Het bijzondere ontwerp van de Audi A6 e-tron met zijn gestroomlijnde en futuristische uitstraling laat je stralen op de snelweg. Net als de e-tron GT draait de Audi A6 e-tron op 800 volt, waardoor je snel opgeladen de weg op kunt. Bovendien zorgt de actieradius van 700 kilometer ervoor dat je flink wat kilometers maakt op de weg. Naast de reguliere versie van de A6 e-tron komt Audi met een stationwagen en SUV-model.

De Lucid Air als beste elektrische auto 2023

Het Amerikaanse automerk Lucid is het al gelukt om de actieradius van de Tesla te overtreffen met een range van 837 kilometer. Daarnaast is de Lucid Air als beste elektrische auto voor 2023 ook de perfecte sedan als je op zoek bent naar comfort en luxe. Zo beschikt de elektrische auto over een tablet touchscreen, een driedubbel digitaal beeldscherm en een gigantisch panoramisch dak van glas.

BMW bij de beste elektrische auto van 2023?

BMW staat bekend om zijn betrouwbare en snelle auto's van kwaliteit. De BMW i4 is een van de meest uitdagende elektrische modellen van hun assortiment. BMW levert een vertrouwd interieur en grote actieradius. Bovendien heeft deze elektrische auto als eerste het M-logo op de achterklep.

De stijlvolle Mercedes-Benz EQS bij de beste elektrische auto 2023

Voor ultiem design is de elektrische sedan van Mercedes-Benz een van de beste elektrische auto's in 2023. Je ervaart meteen het gevoel van luxe zodra je in de EQS auto stapt. In feite is het een S-klasse, maar dan compleet elektrisch. Mercedes-Benz weet continu de elektrische auto naar een hoger plan te tillen qua ontwerp, actieradius en zelfrijdende mogelijkheden.

De Renault Mégane E-Tech Electric voor ieder budget

De beste elektrische auto 2023 voor een voordeliger budget is de Renault Mégane E-Tech Electric. Dit model volgt de Renault ZOE op en is een crossover met een interessant ontwerp, modern interieur en goede actieradius.

De beste autoverzekering bij je elektrische auto

Voordat je met je elektrische auto de weg op gaat, is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten. Allianz Direct biedt drie autoverzekeringen aan zodat je onbezorgd op reis gaat. Zo heb je de keuze uit de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Bereken meteen jouw voordelige premie.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Was dit artikel nuttig?