Distributieriem vervangen: hoe zit dat?

Nu je hier toch bent: meteen een autoverzekering afsluiten?

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man werkt bij reparatieshop

Als je een tweedehands auto koopt, is het belangrijk dat je de onderhoudshistorie van de auto goed inspecteert. Goed en regelmatig onderhoud is een van de belangrijkste factoren in de conditie en levensduur van een auto. Een van de belangrijkste elementen is de distributieriem. Deze moet worden vervangen voordat hij kapot gaat. Laat je distributieriem vervangen om ernstige motorschade te voorkomen en hou rekening met de distributieriem vervangen kosten.

Distributieriem vervangen kosten

Koop je een auto met een hoge kilometerstand? Kijk dan altijd of de distributieriem is vervangen. Het vervangen van de distributieriem kan namelijk flink wat geld kosten. De kosten voor de distributieriem zijn afhankelijk van het model van de auto en de garage die je kiest.

Een distributieriem vervangen is een flinke klus, waardoor je ook een aantal manuren moet betalen. De totale kosten voor het vervangen van je distributieriem zijn meestal tussen de €500,- en €1000,-. Heb je té lang gewacht om je distributieriem te vervangen? Dan is het vaak nog veel duurder om de schade te herstellen. Zorg dus dat je altijd wat geld achter de hand hebt voor de kosten van het distributieriem vervangen. Laat je echter niet afschrikken door de kosten van je distributieriem: het is even een investering, maar dan kan je auto weer heel wat kilometers en jaren vooruit en kun jij weer veilig de weg op!

Met een goed gevoel de weg op  

Een goede betrouwbare auto is voor de meeste mensen heel belangrijk. Laat op tijd je distributieriem vervangen, zodat je weer met een goed gevoel de weg op kunt. Met een nieuwe distributieriem is de kans dat je langs de weg stil komt te staan een stuk kleiner.

Naast je distributieriem vervangen is ook een goede verzekering belangrijk. De autoverzekeringen van Allianz Direct helpen jou veilig de weg op én helpen je bij schade en ongevallen. Zo geldt bij schade een standaard eigen risico van €0,- en wordt altijd vervangend vervoer geregeld.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.