Elektrische auto 2021

Jouw elektrische auto verzekeren? Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Elektrische auto 2021

De afgelopen jaren is de automarkt flink in ontwikkeling wat betreft het produceren van elektrische auto’s. Dieselauto’s verliezen populariteit en steeds meer automerken introduceren eigen elektrische modellen. In 2021 worden verschillende nieuwe elektrische auto’s verwacht die het elektrisch rijden nog toegankelijker moeten maken. Alhoewel de markt van elektrische auto’s de afgelopen jaren flink terrein heeft gewonnen, blijft het aanschaffen van een elektrische auto een behoorlijke investering.

Nieuwe elektrische auto 2021

Steeds meer grote automerken investeren in de ontwikkeling van elektrische auto’s, met als resultaat een groeiend aanbod in elektrische modellen. In 2019 draaide elektrisch rijden nog vooral om de Tesla-model 3, maar in 2020 was er al een breder aanbod te vinden met bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3. Ook dit jaar wordt er een elektrische wagen van Tesla verwacht, maar ditmaal geen sportief model. Tesla komt met de SUV Model Y, een compacte SUV-variant op de Tesla-Model 3. Ook kondigde Tesla de Tesla Cybertruck aan, die in 2021 wordt verwacht. Hiermee lijkt 2021 ook wel het jaar in te luiden van elektronische trucks, busjes en station wagons. Zo komt Audi naar verwachting dit jaar met de Audi Q4 e-tron en heeft BMW de BMW i4 op de planning voor eind 2021. Ook Volvo, Skoda, Opel, Seat en Citroën verwachten dit jaar een elektronische auto te lanceren.

Elektrische auto kopen

Het aanschaffen van een nieuwe elektrische auto blijft ook in 2021 een behoorlijke investering. Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische auto 2021 voor een vriendelijke prijs? Dacia verwacht in 2021 de Dacia Spring Electric op te leveren. Deze nieuwe elektrische wagen zal naar verwachting zo’n €25.000 moeten kosten. Modellen van duurdere merken, zoals BMW en Audi, komen al gauw boven de €45.000 tot €80.000. Het loont dus om je te verdiepen in de nieuwe modellen en hoe de markt zich ontwikkelt.

Bijtelling elektrische auto 2021

Als je eraan denkt om in 2021 een elektrische auto te kopen, is het raadzaam om ook de veranderingen op gebied van wet- en regelgeving in de gaten te houden. In 2019 bedroeg de bijtelling slechts 4%, vorig jaar was dit al 8% en de bijtelling elektrische auto 2021 is inmiddels al 12% tot het maximumbedrag van €40.000 catalogusprijs. Is je elektrische auto duurder? Dan bedraagt de bijtelling 22%. Verder is de categorie verlaagde bijtelling alleen nog gelding voor volledig elektrische auto’s.

Koop je een elektrische auto in 2021? Informeer dan goed naar de huidige regelgeving en win advies in over zaken als bijtelling en BPM. Ga ook na wat de kosten zijn van elektrisch rijden. Daarnaast is het ook verstandig om te checken wat het verbruik is van een elektrische auto, zeker wanneer je van plan bent om flinke afstanden te overbruggen.

Elektrische auto verzekeren

Heb je in 2021 een elektrische auto gekocht, of denk je eraan om dit jaar een elektrische wagen aan te schaffen? Dan moet je deze ook verzekeren. Bij Allianz Direct vind je de verzekering die bij jouw nieuwe elektrische auto past. Voor een nieuwe elektrische auto is een All Risk verzekering aan te raden. Vanwege de hoge waarde van de auto is het wel zo verstandig om geen risico’s te nemen: met de All Risk verzekering weet je zeker dat schade altijd wordt vergoed. Daarnaast kun je met een autoverzekering van Allianz Direct altijd rekenen op:

  • Standaard €0 Eigen Risico
  • Dagelijks wijzigen en opzeggen
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Check alle mogelijkheden online en kies de juiste verzekering voor je elektrische auto.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.