Laatst bijgewerkt op: 06-12-2022

Elektrische auto vergelijken

Op zoek naar een nieuwe elektrische wagen? Allianz Direct geeft je tips over de elektrische auto vergelijken. Check het hieronder!

Elektrische auto vergelijken

Elektrische auto vergelijken: welke is het beste?

Het aanbod aan elektrische auto's is in de loop van de tijd enorm toegenomen. Waar voorheen enkel kostbare elektrische voertuigen op de markt waren, groeit tegenwoordig het assortiment aan voordelige elektrische auto's snel. Het is daarmee lastig om een goede keuze te maken. Allianz Direct geeft advies over elektrische auto vergelijken.

Factoren bij een elektrische auto vergelijken

Het ontwerp van de auto, de ruimte en het comfort: net als bij een benzinevoertuig let je bij een elektrische auto vergelijken op grofweg dezelfde factoren. In zekere zin is het selecteren van een nieuwe elektrische wagen niet veel anders dan de zoektocht naar een nieuwe benzineauto. Je hoeft alleen niet naar het brandstofverbruik te kijken, maar naar de actieradius. Daarnaast is de laadsnelheid van belang bij de elektrische auto vergelijken.

Elektrische auto vergelijken tot € 30.000

Bij een elektrische auto vergelijken is het belangrijk om de auto's in verschillende segmenten op te delen. Je kunt namelijk een auto uit een duurdere klasse simpelweg niet vergelijken met een goedkopere wagen. Het draait er uiteindelijk om welke elektrische auto het meest geschikt is voor een bepaald budget. Bij de elektrische auto vergelijken tot €30.000 is de Fiat 500e een uitstekende keuze. Deze wagen heeft een 42 kWh-accu met een fraaie actieradius van 320 kilometer.

Elektrische auto vergelijken van € 30.000 tot € 45.000

Binnen het segment van €30.000 tot €35.000 is de Peugeot e-208 een uitstekende elektrische auto met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zowel de buiten- als binnenzijde van de auto zijn gelijk aan de reguliere Peugeot 208. Bovendien heeft de Peugeot e-208 een actieradius van 365 kilometer. Een andere elektrische auto die het goed doet in dit segment is de MG ZS. Deze auto is praktisch en biedt veel ruimte. Er is een serie met een actieradius van 320 kilometer, maar ook een model met een radius van 440 kilometer.

Elektrische auto vergelijken vanaf € 45.000

Binnen het segment van elektrische auto's vergelijken vanaf € 45.000 heb je de keuze uit een aantal prachtige exemplaren. Zo heeft Tesla mooie elektrische sedans, waarvan de Model 3 het meest betaalbaar is. De Lord Range beschikt over een actieradius van 602 kilometer en kan daarnaast snelladen tot 210 kWh. Daarnaast is de Audi e-tron GT een solide model met maar liefst 600 pk. De Mercedes EQS is de meest luxueuze en comfortabele optie als het gaat om elektrische wagens. Deze auto heeft dan ook een actieradius van 720 kilometer, wat op dit moment de beste range is voor een elektrisch voertuig.

Een elektrische auto vergelijken en de autoverzekering

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, is het belangrijk dat je je wagen goed verzekert. Bij Allianz Direct heb je de keuze uit drie autoverzekeringen: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Bij de autoverzekeringen heb je standaard €0 eigen risico, 24/7 hulp & service en altijd vervangend vervoer bij schade. Bereken hier eenvoudig en snel je voordelige premie.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Was dit artikel nuttig?