Man buiten op straat met waarschuwingsbord

Hoe vaak koelvloeistof bijvullen?

Onderhoud én verzeker je auto goed:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Iedereen met een eigen auto weet dat regelmatig onderhoud belangrijk is. Je wil immers niet opeens stil komen te staan. De meeste dingen worden door de garage gedaan, maar koelvloeistof bijvullen is iets wat je zelf kunt doen. Hoe vaak moet je koelvloeistof bijvullen? Check maandelijks even het peil van de koelvloeistof. Dit kun je gemakkelijk zien. Bij een koude motor moet het peil zich tussen minimum en maximum bevinden. Zit er minder koelvloeistof in? Dan kun je de koelvloeistof bijvullen.

Stappenplan koelvloeistof bijvullen

Koelvloeistof bijvullen is vrij eenvoudig. Het is essentieel dat je begint met een koude motor. Is de motor nog warm? Dan kun je ernstige brandwonden oplopen door rondvliegende koelvloeistof. Pak een doek en leg deze op de dop van het koelvloeistofreservoir. Draai vervolgens de dop langzaam een beetje los. Het kan zijn dat er nu wat druk ontsnapt uit het reservoir. Daarna kun je de dop volledig losdraaien. De volgende stap is de koelvloeistof bijvullen. Als het goed is, wordt op het reservoir een minimum en maximum aangegeven. Vul de koelvloeistof aan totdat deze ongeveer in het midden van deze streepjes zit. De vloeistof zet door de warmte van de motor uit, dus het is belangrijk het reservoir niet tot het maximum te vullen. Op het reservoir staat ook aangegeven welke koelvloeistof je moet gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten, geschikt voor verschillende motoren. Check altijd welke soort er op de buitenkant van het reservoir staat. Ook handig is dat de koelvloeistoffen allemaal een andere kleur hebben. Kijk dus voor je bijvult of de kleur overeenkomt met die van de kleurvloeistof in de auto.

Veilig de weg op met Allianz Direct

Koelvloeistof bijvullen helpt jou veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. Een goed onderhouden auto staat immers minder snel stil. Zorg tevens dat je auto goed verzekerd is. Een betrouwbare en goede autoverzekering laat jou met een goed gevoel de weg op gaan. De autoverzekeringen van Allianz Direct hebben hele goede voorwaarden en zijn ook nog eens heel goed geprijsd.

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw met hond thuis leest