De kosten van elektrisch rijden

Verzeker je elektrische auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koppel op ipad

Als je interesse hebt in elektrische auto's is het verstandig om eerst de kosten van elektrisch rijden onder de loep te nemen. Want hoe zit het met de kosten van elektrisch rijden ten opzichte van een auto op benzine of diesel? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

De kosten van elektrisch rijden op een rijtje

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van elektrisch rijden – in vergelijking met een auto op benzine of diesel:

  • Aanschaf: vaak is de aanschaf van een elektrische of hybride auto duurder dan een auto op benzine of diesel;
  • Brandstof: elektriciteit als brandstof is beduidend goedkoper dan benzine of diesel;
  • Onderhoud: aangezien een elektrische auto minder gevoelig is voor slijtage, is het onderhoud over het algemeen een stuk goedkoper dan bij een auto op benzine of diesel;
  • Vaste lasten: als eigenaar van een elektrische auto geniet je van verschillende fiscale voordelen. Zo betaal je tot 2021 geen aanschafbelasting én geen wegenbelasting. Een hybride auto betaalt de helft aan wegenbelasting. Ook in dit opzicht is elektrisch rijden dus goedkoper dan rijden met een auto op benzine of diesel.

Wat komt er verder kijken bij elektrisch rijden?

Elektrische auto's bieden veel voordelen. Zo zijn ze beter voor het milieu én een stuk goedkoper. Helaas heeft de elektrische auto ook nadelen. Zo duurt het opladen vaak lang en is de auto minder geschikt voor lange afstanden. Vergeet tot slot niet om je elektrische auto goed te verzekeren. Dit kan bij de meeste autoverzekeraars – zoals Allianz Direct – gemakkelijk en online!

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.