Kosten kleine beurt

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Verschillende soorten auto-onderhoud.

Reparatie auto

Heb je een auto? Dan moet je deze regelmatig laten nakijken. Wordt een auto niet goed onderhouden? Dan is de kans op ongelukken en stilstand groot. Je kunt bij garages verschillende soorten onderhoud laten plegen. Jaarlijks wordt je auto gekeurd tijdens de APK-keuring. Bij deze verplichte keuring wordt de conditie van essentiële onderdelen nagekeken. Naast de APK-keuring wordt aangeraden je auto jaarlijks een kleine beurt te geven. Bij een kleine beurt wordt de auto gecheckt op zo'n 25 verschillende punten. Bij een grote beurt worden meer onderdelen gecontroleerd. Een grote beurt is elke twee of drie jaar nodig, afhankelijk van het model van je auto en de gereden kilometers. Bij een kleine beurt auto wordt een checklist gebruikt. Deze kleine beurt auto checklist bestaat onder meer uit:

  • Een controle van de accu, de uitlaat, de katalysator en de verlichting;
  • Het vervangen van het oliefilter en het verversen van de olie;
  • Het controleren van de banden, schokdempers en remmen;
  • Het controleren van de ruiten(wissers) en het bijvullen van ruitenvloeistof.

Kosten kleine beurt

De kosten voor een kleine beurt hangen vaak af van de garage, het model van je auto en de gereden kilometers. De kosten van de kleine beurt zijn voor auto's met twee cilinders bijvoorbeeld lager dan voor een auto met vier cilinders. Voor de kosten van een kleine beurt kun je jaarlijks het beste tussen de €100,- en €150,- reserveren. Wil je de kosten van je kleine beurt zo laag mogelijk houden? Combineer deze dan met de APK-keuring. Hierbij worden deels dezelfde zaken gecontroleerd. Combineer je de APK-keuring met een kleine beurt voor je auto? Dan hoef je hier niet dubbel voor te betalen.

Veilig de weg op met Allianz Direct

De kosten van de kleine beurt die jouw auto jaarlijks nodig heeft, vallen eigenlijk best wel mee. Helemaal als je bedenkt dat je met goed onderhoud de kans op ongelukken verkleint. Naast goed en preventief onderhoud zijn goede verzekeringen ook belangrijk. Met de autoverzekeringen van Allianz Direct ga jij veilig en goed verzekerd de weg op. En dankzij een eigen risico van €0,- en scherp geprijsde premies zijn deze autoverzekeringen ook financieel een goede keuze.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.