Goed verzekerd voor:

Lakschade auto

Bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Lakschade aan je auto, je moet er niet aan denken. Mocht het je overkomen, dan wil je goed verzekerd zijn. Hier lees je alles over lakschade auto.

Lakschade auto

Auto lakschade

Lakschade kan op verschillende manieren ontstaan, op verschillende plekken op je auto. Het kan zijn dat je langs een paaltje of muurtje schuurt, dat iemand anders langs je auto rijdt en de lak beschadigt, maar het kan ook zijn dat iemand bewust auto lakschade aanbrengt. Het is ontzettend vervelend wanneer je auto lakschade heeft, want je wil je auto natuurlijk zo mooi mogelijk houden! Daarom lees je hier meer over lakschade auto, lakschade auto kosten en lakschade auto verzekering.

Lakschade auto kosten

Heb je auto lakschade? Dan wil je dit zo snel mogelijk laten repareren. De lakschade auto kosten lopen snel op, maar dit hangt van verschillende zaken af. Aangezien lakschade op veel verschillende manieren kan ontstaan, zijn er ook verschillende manieren om de auto lakschade te repareren. Ook heeft het onderdeel waar de lakschade auto zit, invloed op de prijs. Sommige onderdelen zijn namelijk makkelijker te repareren en kosten dus minder, terwijl moeilijkere onderdelen juist meer kosten. De lakschade auto kosten aan bijvoorbeeld je spiegelkap liggen rond de 75, terwijl lakschade aan je dak wel 350 kan kosten.

Je lakschade auto repareren kun je het beste laten doen door een expert. Sommige lakschade kun je zelf repareren om de lakschade auto kosten te beperken, maar wees hier heel voorzichtig in. Je wilt de schade niet erger maken dan het is.

Lakschade auto verzekering

Het liefst voorkom je auto lakschade. Helaas is het in sommige gevallen niet te voorkomen en kom je voor hoge lakschade auto kosten te staan. In dat geval wil je een goede lakschade auto verzekering. Alhoewel er geen speciale lakschade auto verzekering is, ben je bij Allianz Direct verzekerd voor auto lakschade wanneer je een All Risk autoverzekering hebt. In dat geval is de lakschade auto verzekerd. Heb je een WA of Beperkt Casco autoverzekering? Dan zijn de kosten voor de auto lakschade in de meeste gevallen voor jou. Alleen wanneer iemand anders de lakschade auto heeft aangebracht en je deze persoon kunt aanwijzen, kun je de lakschade auto kosten op diens verzekering verhalen. Het loont dus om een All Risk autoverzekering af te sluiten, zodat je lakschade auto verzekerd is. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.