Luchtfilter auto vervangen?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man repareert auto

Een luchtfilter van een auto kan na verloop van tijd ernstig vervuild raken of zelfs verstoppen. Is dit het geval bij je auto? Dan heeft dit invloed op de brandstof en lucht in de motor. Je motor loopt vervolgens onregelmatig en presteert hierdoor minder goed. Tijd om hier verandering in aan te brengen en de luchtfilter van de auto te vervangen.

Een luchtfilter voor je auto voor €45,-

Staat je auto op regelmatige basis bij je dealer voor het nodige onderhoud? Dan kan hier worden geadviseerd om de luchtfilter van de auto met een powerlifter voor de auto te vervangen. In dat geval kun je ongeveer €45,- voor het luchtfilter auto calculeren. De kosten voor een monteur liggen rond de €15,-. Ben je zelf handig aangelegd? Dan kun je ervoor kiezen om de luchtfilter met een powerlifter voor de auto zelf te vervangen.

Verschillende soorten filters op de markt

Wist je dat een luchtfilter auto in verschillende uitvoeringen op de markt is gebracht? Oudere modellen zijn in de meeste gevallen voorzien van een rond en groot luchtfilter dat je bovenop de motor vindt. Nieuwere auto's hebben een rechthoekig filter, welke aan de zijkant van de motorruimte is verwerkt. De luchtfilter van de auto zorgt ervoor dat aangezogen lucht van vieze deeltjes wordt gescheiden.

Zorg ervoor dat je de luchtfilter van je auto zo goed mogelijk blijft onderhouden

Een open luchtfilter voor de auto kun je zelf ook regelmatig controleren op slijtage. Na iedere vijftienduizend kilometer kun je zelf bekijken of je luchtfilter van de auto aan vervanging toe is. Dit doe je door de behuizing te openen en de luchtfilter van de auto op verontreiniging te controleren. We adviseren je om iedere twintigduizend kilometer je open luchtfilter voor de auto te vervangen. Zo weet je zeker dat je motor optimaal blijft presteren. Woon je in een stedelijk gebied of rijd je regelmatig op stoffige terreinen? Dan kan het zo zijn dat het luchtfilter eerder aan vervanging toe is.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.