Alles over je onderhoudsboekje

Welke informatie staat er in je onderhoudsboekje? En wat kun je doen als je 'm kwijt bent? Je leest het hier.

Onderhoudsboekje kwijt

De meeste automobilisten houden het onderhoud aan hun auto bij in een onderhoudsboekje. Waarom is het verstandig om je onderhoudsboekje up-to-date houden? Welke informatie staat er in een onderhoudsboekje? En wat kun je doen als je onderhoudsboekje kwijt is? Allianz Direct vertelt je graag meer over het onderhoudsboekje.

Wat staat er in een onderhoudsboekje?

In het onderhoudsboekje wordt het preventief onderhoud aan je auto bijgehouden. De garage of de dealer die de onderhoudsbeurt uitvoert vult dit voor je in. Per beurt staat vermeld op welke datum deze is uitgevoerd, bij welke kilometerstand en welke auto-onderdelen zijn behandeld. Tenslotte zet de garage of dealer een stempel in het boekje.

Waarom een onderhoudsboekje bijhouden?

Met een onderhoudsboekje heb je een overzicht van al het onderhoud dat op je auto is verricht. Maar belangrijker nog, het vormt bewijs dat je auto goed onderhouden is. Dit komt van pas als je je auto wilt verkopen. Je kunt aantonen dat je goed voor je auto hebt gezorgd. Het zal dan veel makkelijker zijn om een nieuwe eigenaar voor je auto te vinden.

Wat moet je doen als je onderhoudsboekje kwijt is?

Wat kan je doen als je je onderhoudsboekje verloren bent? Als je nog weet waar het onderhoud is gedaan, dan kun je daar vragen om je nieuwe boekje opnieuw te laten invullen. Garagehouders en dealers houden het onderhoud namelijk bij in een database. Je kunt bij de verkoop van je auto ook facturen of afschriften gebruiken als bewijs van onderhoud. Handig dus om deze goed te bewaren.

Goed onderhoud én een goede autoverzekering

Heb je je oude auto verkocht en heb je inmiddels een nieuwe? Vergeet dan niet je autoverzekering te regelen. Bij Allianz Direct kun je terecht voor autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs. Je autoverzekering afsluiten doe je bij Allianz Direct eenvoudig online, in enkele overzichtelijke stappen. Bereken je premie in 20 seconden en je weet waar je aan toe bent.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.