Overdrachtsverklaring schadevrije jaren

Kies voor een autoverzekering bij Allianz Direct en profiteer van:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Hoe vraag je een overdrachtsverklaring schadevrije jaren aan? En hoe zit het met een overdrachtsverklaring schadevrije jaren en je autoverzekering?

Vrouw auto wind

Wat zijn schadevrije jaren?

Je schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op. Als je wel schade claimt, dan val je altijd 5 schadevrije jaren terug. Dat is in Nederland tussen alle verzekeraars afgesproken. Je maandelijkse premie voor je autoverzekering wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. 

 Dus, als je al een tijdje schadevrij rondrijdt, is de kans groot dat je premie lager is. Dat is toch een mooi voordeel van veilig rijden! Wil je meer uitleg over hoe schadevrije jaren werken? In deze video ben je van antwoord verzekerd!

Wat is een overdrachtsverklaring schadevrije jaren?

Het is mogelijk om jouw schadevrije jaren over te dragen aan iemand anders. Dit doe je door middel van een overdrachtsverklaring schadevrije jaren. Je kunt je schadevrije jaren niet zomaar aan iedereen overdragen. Dit mag alleen aan een (ex-)partner of als bedrijf aan een privépersoon.

Overdrachtsverklaring schadevrije jaren autoverzekering partner

Als jij en je partner een auto delen, bouwt degene op wiens naam de auto staat de schadevrije jaren op, ook al rijden jullie evenveel in de auto. Mochten jullie uit elkaar gaan en de schadevrije jaren staan op je partners naam maar jij houdt de auto, dan kan hij of zij deze schadevrije jaren aan jou overdragen. Daarvoor heb je een overdrachtsverklaring schadevrije jaren nodig.

Overdrachtsverklaring schadevrije jaren autoverzekering bedrijf

Hetzelfde geldt voor als je een auto van de zaak rijdt en hiermee schadevrije jaren opbouwt. Deze schadevrije jaren staan in principe op naam van je werkgever, maar diegene kan ze aan jou overdragen als je ergens anders gaat werken. Ook dit regel je met een overdrachtsverklaring schadevrije jaren.

Overdrachtsverklaring schadevrije jaren aanvragen

Heb jij een autoverzekering bij Allianz Direct? Dan kun je makkelijk een aanvraag doen om je schadevrije jaren over te dragen aan je partner. Download de overdrachtsverklaring, vul het formulier in en dan kijken we of dit voor jouw situatie mogelijk is. De autoverzekeringen van Allianz Direct hebben standaard een eigen risico van €0- en als je schade hebt, wordt vrijwel altijd gratis vervangend vervoer geregeld als je je auto laat repareren bij een aangesloten hersteller. Bereken je premie direct online.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe werken schadevrije jaren? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.