Vrouw met surfboard lacht

Overschrijvingsbewijs kwijt

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Voor 2014 was de tenaamstellingscode het overschrijvingsbewijs, dat deel uitmaakte van het papieren kentekenbewijs. Wanneer je jouw auto verkoopt, is de tenaamstellingscode of overschrijvingsbewijs nodig om het kenteken van je auto op naam van de koper over te schrijven. Hiermee verkrijg je een vrijwaringsbewijs. Met dit vrijwaringsbewijs gaat de verantwoording voor de auto over naar de koper. Maar wat als je jouw tenaamstellingscode of overschrijvingsbewijs kwijt bent?

Tenaamstellingscode kwijt

De tenaamstellingscode maakt sinds 2014 uit van het kentekenbewijs in creditcardformaat (kentekencard). Het is een code die bestaat uit negen cijfers, die weer uit twee delen bestaat. De eerste vier cijfers ontvang je bij het op naam zetten van de auto. De tenaamstellingscode wordt compleet gemaakt als je de kentekencard ontvangt. Deze code is nodig bij het verkopen van je auto en dient als overschrijvingsbewijs.

Als je deze nieuwe vorm van overschrijvingsbewijs kwijt bent, dan is dit simpel op te lossen door op de website van de RDW een nieuwe tenaamstellingscode te downloaden. Je moet hiervoor wel met je DigiD inloggen. Je kunt de tenaamstellingscode direct downloaden.

Overschrijvingsbewijs Deel 2 kwijt

Je kunt ook een oud overschrijvingsbewijs kwijt zijn. Van 2004 tot 2014 was dit Overschrijvingsbewijs Deel 2. Voor Overschrijvingsbewijs Deel 2 gold hetzelfde als tegenwoordig met de tenaamstellingscode. Je moet Overschrijvingsbewijs Deel 2 kunnen tonen om je auto te verkopen. Als je Overschrijvingsbewijs Deel 2 kwijt bent, ga je eveneens naar de website van de RDW en log je in met je DigiD. Hier vraag je een nieuw overschrijvingsbewijs aan. Wel is het zo dat je, wanneer je jouw overschrijvingsbewijs kwijt bent, een nieuwe krijgt opgestuurd in de vorm van een kentekencard.

Overschrijvingsbewijs Deel 3 kwijt

Ben je het overschrijvingsbewijs kwijt van een auto van voor 1995? Dan ben je Kentekenbewijs Deel 3 kwijt. Dit was het deel van het kentekenbewijs wat je altijd thuis moest bewaren. Dat Kentekenbewijs Deel 3 kwijtraakt, is enigszins logisch, want je kunt bijvoorbeeld verhuizen of oude papieren weggooien. Als je Overschrijvingsbewijs Deel 3 kwijt bent, geldt hetzelfde als wanneer je een overschrijvingsbewijs van na 2004 kwijt bent. Op de website van de RDW vraag je Kentekenbewijs Deel 3 opnieuw aan met een DigiD-code. Je krijg dit deel dan als kentekencard opgestuurd.

 

Premie Alert: nooit meer teveel betalen!

Niemand wil teveel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.

Lees meer over Premie Alert
Vrouw ruikt buiten aan kruiden