Piepende remmen in een auto

Slechte remmen? Verzeker je goed! Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man skateboarden bij het strand

Heb je piepende remmen in je auto? Kijk de remmen dan zo snel mogelijk aan. Wanneer de remmen piepen van de auto kan er iets aan de hand zijn. Om piepende remmen van een auto tegen te gaan, moet je eerst de oorzaak vinden. Wanneer een auto piept bij het remmen, zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Piepen de remmen wanneer je aan het rijden bent? Dan is het meestal zo opgelost. Gaan je remmen piepen bij zacht remmen? Dan is er vaak meer aan de hand en is grondig onderhoud nodig. Zoek zo snel mogelijk uit waar het geluid vandaan komt, zodat je altijd veilig de weg op kunt.

Piepende remmen van de auto: wat nu?

Heb je nieuwe remblokken die piepen? Dan is de kans groot dat de remmen niet goed zijn gemonteerd. Nieuwe remblokken piepen niet als ze dan goed vastzitten. Gaan je remmen piepen bij zacht remmen? Dan lopen de remmen waarschijnlijk aan. Controleer hoe dik de remschijven zijn en of ze nog goed op hun plek zitten.

Heeft je een auto die piept bij het remmen? Dan is er meestal sprake van roet of slijtage. Hoor je het geluid van ijzer op ijzer? Maak dan direct een afspraak bij de garage. Dit geluid geeft aan dat de remmen niet goed werken. Heb je last van remmen die piepen in de auto tijdens het remmen? Maak de remmen dan goed schoon en zorg dat de remklauw gesmeerd is. Is het geluid nog niet weg? Laat je auto dan nakijken bij de garage.

Veilig de weg op

Piepende remmen in je auto is natuurlijk nooit fijn. Pak de oorzaak van piepende remmen van de auto zo snel mogelijk aan, zodat je weer veilig de weg op kunt. Naast een betrouwbare auto heb je een goede autoverzekering nodig. Met de autoverzekeringen van Allianz Direct ga je met een goed gevoel de weg op en ben je altijd goed verzekerd!

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.