Is je autoruit kapot door een inbraak?

Verzeker je auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koppel in auto praten

Auto inbraak

Is je autoruit kapot door een inbraak in je auto? Bij Allianz Direct ben je met een Beperkt Casco of All Risk verzekering gedekt voor je ruitschade. Is alleen je ruit kapot en is er niets gestolen? Dat lijkt een opluchting, maar wees alert! Dit kan namelijk juist de opzet zijn van autodieven. Lees hieronder verder wat je het beste kunt doen na een inbraak en ruitschade.

Is alleen je autoruit kapot na een inbraak in je auto? Wees alert!

Autodieven worden steeds creatiever. Ze hebben tegenwoordig apparaatjes waarmee ze gegevens op je boordcomputer kopiëren. Zo gaan ze te werk. Ze slaan een ruitje van je auto in. Meestal is dit het raam aan de bestuurderskant. Met een apparaat lezen ze de gegevens uit je boordcomputer. Hiermee maken ze een kopie van je sleutel. Na een paar dagen komen ze terug en stelen je auto. Ze hebben het vooral op luxe auto’s gemunt.

Reset je boordcomputer na een auto-inbraak

Je kunt deze autodieven voor zijn en auto-inbraak of autodiefstal voorkomen. Laat na een auto-inbraak niet alleen je kapotte ruit herstellen, maar laat ook je boordcomputer resetten. Dan hebben de autodieven niets meer aan je gegevens. Laat je boordcomputer resetten door een garage, waarmee Allianz Direct samenwerkt. De garage stuurt de rekening dan direct naar ons. Je boordcomputer resetten is, net als ruitschade, al verzekerd vanaf een Beperkt Casco autoverzekering. Het beïnvloedt ook niet je premie. Deze blijft hetzelfde.

Wat moet je doen als je autoruit kapot is door een auto-inbraak?

Met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering van Allianz Direct is je ruitschade binnen 48 uur hersteld en betaald. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Meld je schade online via Mijn Account;
  • Wij helpen je met het vinden van een aangesloten glashersteller bij jou in de buurt;
  • Je maakt een afspraak voor het herstellen van je ruit;
  • Wij betalen de rekening rechtstreeks aan de hersteller;
  • Je mag ook direct naar een aangesloten glashersteller gaan. De medewerkers daar regelen het dan verder met ons.

Een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering dekt altijd een kapot raam door inbraak. Wees alert voor autodieven als er niets gestolen is. Geen eigen risico bij ruitschade? Bereken je autoverzekering makkelijk en snel online. Bekijk ook wat je moet doen wanneer je ruitschade hebt. 

 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ruitschade? Wij vertellen je graag wat je kunt doen. © Allianz Direct
Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?