SCM alarm

Is jouw auto beveiligd met een SCM alarm? Vergeet niet ook een goede autoverzekering af te sluiten.

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vader en zoon lachen buiten

Wil jij een auto alarm laten inbouwen? Dan is het belangrijk om te weten aan welke SCM klasse jouw auto moet voldoen.

SCM alarm: verschillende opties

Voor de autoverzekering geldt dat een auto boven een bepaalde waarde moet voldoen aan de eisen van de verzekeraar. Het alarm moet aan een bepaalde SCM klasse voldoen. Het alarm moet voldoen aan de maatstaven van de SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging).Er zijn vier soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

  • Klasse Startonderbreker (SCM klasse 1)
  • Klasse Alarmsysteem (SCM klasse 2)
  • Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (SCM klasse 3)
  • Voertuigvolgsystemen (SCM klasse 4 en 5)Voertuigen die na 1998 op de markt zijn gebracht zijn standaard voorzien van een goedgekeurde startonderbreker (Klasse 1), m.u.v. Tesla Model S en Tesla Model 3.

Klasse Startonderbreker (SCM klasse 1)

Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startonderbreker met ten minste twee automatisch ingeschakelde blokkeringen: de blokkering van de startmotor en de blokkering van een ander systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening.

Klasse Alarmsysteem (SCM klasse 2)

Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startonderbreker aangevuld met een alarmsysteem met inbraakdetectie en alarmering. Bij het openmaken van de auto (motorkap, deuren of achterklep) gaat het alarmsysteem (sirene) af en springen de knipperlichten aan.

Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (SCM klasse 3)

Dit SCM Alarmsysteem bestaat uit een startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

Voertuigvolgsystemen (SCM klasse 4 en 5)

Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee de auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Zodra je auto wordt gestolen of in beweging komt zonder motorcontact, wordt er een sabotagemelding naar de meldkamer verzonden.

SCM alarm in nieuwe auto

Heb je een nieuwe auto gekocht? Bepaal dan direct welk SCM alarm er bij deze auto past. Voor een diefstalgevoelige auto, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus, Landrover of Mercedes kunnen hogere beveiligingseisen gelden dan voor andere auto’s.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.