Steenslag repareren

Alles wat je moet weten om steenslag te repareren.

Steenslag repareren

Heb je weleens last gehad van steenslag? Zo ja, dan weet je dat steenslag repareren een dure grap kan zijn. Want wat kost deze reparatie precies? En kun je de kosten voor steenslag repareren ook op je autoverzekering verhalen of is het slimmer om steenslag zoveel mogelijk te voorkomen?

Wat is steenslag?

Steenslag ontstaat door opvliegende steentjes op het asfalt. Deze steentjes liggen vaak op onverharde wegen, maar ontstaan ook na winterweer. Door deze steentjes komen er kleine gaatjes en putjes in je autolak – soms ook in je ruiten. Hoe langer je de steenslag in de lak of de ruiten laat zitten, hoe groter de schade op den duur kan worden. Het is dus slim om steenslag te repareren zodra je het opmerkt.

Wat kost een steenslag reparatie?

Steenslag repareren is niet goedkoop. Een gemiddelde reparatie kost al gauw tussen de €75,- en €225,-. Als je allrisk verzekerd bent, kun je deze kosten wellicht verhalen op de autoverzekering. Als je een WA- of beperkte cascoverzekering hebt, moet je de kosten van steenslag repareren zelf betalen. Hou er wel rekening mee dat hoe langer je de steenslag laat zitten, hoe groter de schade wordt en hoe hoger de kosten van de reparatie waarschijnlijk worden.

Steenslag voorkomen

Steenslag is niet altijd helemaal te voorkomen. Wel is het verstandig om zoveel mogelijk afstand te houden van je voorgangers in het verkeer. Zo voorkom je dat er steentjes van onder hun wielen op jouw auto terecht komen. Ook is het verstandig om je auto regelmatig te voorzien van een beschermlaag door hem te wassen en te waxen. Heb je toch last van steenslag? Laat de steenslag dan repareren bij de garage of probeer zelf de schade te beperken met een lakstift.

Koppel in auto lacht

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.