Verkeersboetes 2019

Ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Alles weten over verkeersboetes? Je leest het hieronder.

Verkeersboetes 2019

Verkeersboetes zijn nooit leuk. Een CJIB boete kost meestal een hoop geld en verkeersboetes komen vaak precies op het verkeerde moment. Bovendien stijgen de prijzen ieder jaar. Hoe zit het met de prijzen van verschillende boetes in 2019?

Welke verkeersboetes zijn er en hoe hoog zijn ze?

De meest voorkomende boete is de boete voor te hard rijden. Jaarlijks is dit de reden voor ruim tachtig procent van alle uitgeschreven boetes. Het grootste deel van deze boetes komt door flitspalen. De gemiddelde prijs van een boete voor te hard rijden ligt rond de €60,-. Je hebt al snelheidsboetes vanaf €30,-. Rij je vijf kilometer te hard op de snelweg? Dan betaal je €31,-. Rijd je 25 kilometer te hard binnen een erf? Dan ben je €337 kwijt. Een boete die je zeker niet wil krijgen, is die voor smartphonegebruik in de auto. Word jij als bestuurder gespot terwijl je tijdens het rijden op je smartphone zit? Dan krijg je een CJIB boete van €240,-. Dan zijn er nog verkeersboetes voor onnodig links rijden (€240,-), rechts inhalen (€240,-), door rood rijden (€240-) en rijden zonder gordel (€140-).

Tips om je boete te betalen

De eerste tip bij verkeersboetes is om altijd zo snel mogelijk de boete te betalen. Een boete betalen is nooit leuk, maar als je gelijk betaalt, loop je in ieder geval niet het risico nog meer te moeten betalen. Kosten voor betalingsherinneringen en aanmaningen kunnen namelijk snel oplopen. Zorg tevens dat je auto altijd goed onderhouden wordt. Je wil niet het risico lopen een boete te krijgen dankzij een mankement aan je wagen. Daarnaast is een veilige auto natuurlijk sowieso een must als je de weg op gaat. Kies eveneens de juiste autoverzekering. Autoverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen. Kies de autoverzekering die het beste bij jou past. Wie onverzekerd rijdt, kan een hoge verkeersboete krijgen. Bekijk de autoverzekeringen van Allsecur en kijk welke verzekering het beste bij jouw auto en situatie past. Onze autoverzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0,- en zijn dagelijks te wijzigen of op te zeggen.

Vrouw thuis met laptop

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.