Familie thuis lachend

Wat dekt je verzekering?

Verzekering schade door eigen schuld

Schade en dan ook nog eens door je eigen schuld. Heel vervelend, maar wat dekt de verzekering? Het is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van hoe je bent verzekerd.

Schade en dan ook nog eens door je eigen schuld. Heel vervelend, maar wat dekt de verzekering? Het is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van hoe je bent verzekerd. Een verzekering schade door eigen schuld is alleen van toepassing bij een All Risk-dekking. Je rijdt bijvoorbeeld tegen een paaltje aan, waardoor er schade ontstaat aan je auto. Bij een All Risk-dekking wordt deze schade vergoed door je verzekeraar. In alle overige gevallen moet je het schadebedrag zelf betalen.

Schade aan andere auto veroorzaakt

Schade aan andere auto veroorzaakt? Dit valt niet onder de All Risk-dekking, maar wel onder de WA-dekking. Daarom is iedere autobezitter in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee wordt de schade vergoed die jij veroorzaakt bij de tegenpartij. Elke schade die je claimt bij een verzekeraar heeft consequenties voor je verzekeringspremie, tenzij je in het bezit bent van een no claim-beschermer. Zonder no claim-beschermer val je terug in schadevrije jaren en wordt de verzekeringspremie hoger.

Verzekering schade door eigen schuld: wat nu?

Verzekering schade door eigen schuld? Bepaal eerst de omvang van de schade, eventueel met een expert van de verzekeraar. Bedenk vervolgens of je bij een All Risk-dekking de schade claimt óf toch liever het bedrag voor eigen rekening neemt. Is jouw premie gestegen na een schade? Bereken je premie bij Allianz Direct en stap zo nodig over.

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat