Wat dekt je verzekering?

Verzekering schade door eigen schuld

Schade en dan ook nog eens door je eigen schuld. Heel vervelend, maar wat dekt de verzekering? Het is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van hoe je bent verzekerd.

Familie thuis lachend

Schade en dan ook nog eens door je eigen schuld. Heel vervelend, maar wat dekt de verzekering? Het is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van hoe je bent verzekerd. Een verzekering schade door eigen schuld is alleen van toepassing bij een All Risk-dekking. Je rijdt bijvoorbeeld tegen een paaltje aan, waardoor er schade ontstaat aan je auto. Bij een All Risk-dekking wordt deze schade vergoed door je verzekeraar. In alle overige gevallen moet je het schadebedrag zelf betalen.

Schade aan andere auto veroorzaakt

Schade aan andere auto veroorzaakt? Dit valt niet onder de All Risk-dekking, maar wel onder de WA-dekking. Daarom is iedere autobezitter in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee wordt de schade vergoed die jij veroorzaakt bij de tegenpartij. Bij elke WA-schade die wordt geclaimd bij je verzekeraar val je terug in schadevrije jaren. Hierdoor krijg je een hogere verzekeringspremie, tenzij je in het bezit bent van een no claim-beschermer. Met een no claim-beschermer val je wel terug in schadevrije jaren, maar wordt de korting op je premie beschermd. Bij Allianz Direct hebben wij geen no claim-beschermer. Check ook deze korte video over schade en reparatie. 

Verzekering schade door eigen schuld: wat nu?

Verzekering schade door eigen schuld? Ben je bij ons verzekerd? Meld de schade eenvoudig aan in Mijn Account. Bepaal eerst de omvang van de schade, eventueel met een expert van de verzekeraar. Bedenk vervolgens of je de schade door je verzekeraar laat betalen - óf toch liever het bedrag voor eigen rekening neemt. Bij Allianz Direct kun je, nadat wij het schadebedrag hebben betaald, binnen 2 jaar ervoor kiezen om het schadebedrag aan ons terug te betalen. Dan worden je schadevrije jaren weer hersteld. Vooral bij kleine schades is dit heel voordelig. Is jouw premie gestegen na een schade? Bereken je premie bij Allianz Direct en stap zo nodig over.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ik heb een deuk, hoe werkt de reparatie? © Allianz Direct
Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.