Vrienden buiten op scooter

Wegenbelasting berekenen?

Een autoverzekering op maat:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Wil je je wegenbelasting berekenen, omdat je een nieuwe of tweedehands auto hebt gekocht of op het punt staat een auto aan te schaffen? Door het invullen van je kenteken weet je te allen tijde snel waar je aan toe bent.

Iedere autobezitter in Nederland met een auto jonger dan veertig jaar betaalt wegenbelasting. Waarom dit zo is? Wegenbelasting wordt geheven voor onderhoud van bestaande wegen én het aanleggen van nieuwe wegen. Om je wegenbelasting te berekenen, gebruik je je kenteken.

Bereken wegenbelasting via je kenteken

Wegenbelasting berekenen voor een bestaande of nieuwe auto doe je met behulp van je kenteken. Vervolgens vul je je postcode in. Daardoor wordt direct duidelijk wat je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks kwijt bent aan motorrijtuigenbelasting. Wegenbelasting via een kenteken berekenen, stelt jou in staat om een weloverwogen keuze te maken. Je krijgt namelijk inzage in de periodieke kosten die een auto met zich meebrengt. Zo kun je alsnog beslissen om een auto niet te kopen of je huidige auto in te ruilen voor een goedkoper exemplaar.

Wegenbelasting berekenen: welke factoren spelen een rol?

Bij wegenbelasting berekenen spelen een aantal factoren een rol. Wij zetten ze voor je op een rij:

• Het gewicht van de auto waarin je rijdt;
• Het soort brandstof: diesel, benzine of elektrisch;
• De provincie waar je woonachtig bent;
• De impact van je auto op het milieu.

Wat betaal je de Belastingdienst aan wegenbelasting?

Wat je kwijt bent aan de Belastingdienst voor de wegenbelasting is dus afhankelijk van het soort auto dat je rijdt of op het oog hebt. Verder heeft ook de regio waar je woont invloed op de hoogte van de wegenbelasting. Koop daarom nooit halsoverkop een auto, maar kies altijd eerst voor wegenbelasting berekenen als je niet van financiële tegenvallers houdt.

 

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant