Zwarte zaterdag 2023

Bij al onze verzekeringen:

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Reizen op de zwarte zaterdag 2023. Hoe pak je dit verstandig aan? Allianz Direct geeft tips voor een autorit gedurende de drukste vakantieperiode van het jaar.

Verkeer voor stoplicht

4 tips voor reizen gedurende zwarte zaterdag 2023

Zwarte zaterdag 2023 is voor veel automobilisten de meest gevreesde dag van het jaar. Op die dag wordt namelijk de meeste drukte op de Europese snelwegen verwacht. Vrijwel altijd gaat het bij de zwarte zaterdag om de laatste zaterdag van juli en de eerste van augustus, aangezien vakantiegangers dan massaal naar het zuiden rijden, met name naar Frankrijk. Bij de zwarte zaterdag 2023 gaat het om de data 29 juli, 5 en 12 augustus. Op de wegen ziet het letterlijk zwart van de auto's; vandaar de term zwarte zaterdag 2023. Hoe kun je je het beste voorbereiden op de zwarte zaterdag 2023? Allianz Direct geeft vier handige adviezen.

Tip 1: Vertrek niet op de zwarte zaterdag 2023

Een handige tip om de zwarte zaterdag 2023 te vermijden, is door op een andere reisdag te vertrekken. Vakantiehuizen en campings hanteren veelal een boeking van zaterdag tot zaterdag, waardoor dit wellicht lastig lijkt. Het scheelt echter veel tijd en ongemak door een dag eerder te vertrekken dan op zwarte zaterdag 2023 en in de omgeving van de vakantiebestemming een hotel te boeken.

Tip 2: Reis op een zo laat mogelijk tijdstip

Wanneer je toch wilt reizen gedurende zwarte zaterdag 2023 is het slim om zo laat mogelijk te vertrekken. Wanneer je bijvoorbeeld op vrijdagavond al gaat reizen, kom je in Frankrijk gegarandeerd in de file terecht. Je komt dan namelijk net op het tijdstip van de topdrukte aan in het land, tussen 12:00 en 13:00 uur. Als je wel op vrijdagavond vertrekt, neem dan een langere lunchpauze. Zo vermijd je het ergste fileleed.

Tip 3: Kies voor een alternatieve vakantieroute

Veel vakantiegangers kiezen ervoor om zo snel mogelijk op hun vakantiebestemming te arriveren. De vakantie begint echter op het moment dat je de deur achter je dicht trekt. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om een alternatieve route naar het vakantiehuis te nemen. Met een route door de bergen van de Alpen geniet je bijvoorbeeld van het waanzinnige uitzicht en vermijd je veel files.

Tip 4: Schaf een tolbadge aan voor vertrek

Je bespaart veel tijd onderweg door van tevoren een tolbadge aan te schaffen. Met een tolbadge hoef je namelijk niet in de rij te staan om een kaartje te kopen bij de tolpoorten. Het tolbedrag wordt automatisch van je rekening geïnd.

Ga goed voorbereid op reis tijdens zwarte zaterdag 2023

Niets is vervelender dan onderweg naar je vakantiebestemming met autopech te maken krijgen. Laat daarom je auto voor de reis controleren door de garage. Met de autoverzekering van Allianz Direct ben je bovendien goed verzekerd voor het geval er onverhoopt toch iets gebeurt. Bekijk de autoverzekeringen of bereken direct je voordelige premie.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?