Hagelschade

Wat nu?

Hagelschade opgelopen aan je auto of woning door een storm? Check alles wat je moet weten en kunt doen bij hagelschade.

Hagelstenen op de grond
Hagelschade auto

Hagelschade aan je auto?

Hagelschade aan je auto? Gelukkig ben je met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering verzekerd tegen hagelschade. Lees hier hoe je schade kan melden.

Hagelschade woning

Hagelschade in en rondom je woning

Heb je schade opgelopen door hagel? Lees hier hoe je schade kan melden met je Opstal- en/of Inboedelverzekering.

Veelgestelde vragen

Misschien hebben we jouw vraag al een keer eerder beantwoord. Staat ‘ie hier toch niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag.

 • Heb ik een verplicht eigen risico bij hagelschade?

  Nee, je hebt geen verplicht eigen risico, dus ook niet bij hagelschade. Als je voor een vrijwillig eigen risico gekozen hebt dan geldt dat uiteraard wel.

 • Ik heb door hagel schade aan mijn dak. Wat kan ik doen?

  Meld je schade online. Je kunt foto's en bijvoorbeeld een gespecificeerde offerte uploaden.

  Heb je een Allianz Direct Opstalverzekering en schade aan je dak door hagel? Schakel dan zo snel mogelijk een dakdekker in. Wanneer er water in je woning binnenkomt door de schade, probeer dan zoveel mogelijk van binnenuit je huis de schade te beperken. Ga niet het zelf het dak op. Maak foto’s van de schade en eventuele herstelwerkzaamheden.

   

 • Ik heb door hagel schade aan mijn auto. kan ik dit direct laten repareren?

  Meld je schade online, je kan dan foto’s en bijvoorbeeld een gespecificeerde offerte uploaden.

  • All Risk (Volledig Casco): je bent verzekerd voor stormschade aan je auto. Via www.topherstel.nl kun je direct een tophersteller vinden. Meld ook alvast je schade online om de nodige informatie te verstrekken over de gebeurtenis.
  • Beperkt Casco: afhankelijk van de situatie ben je verzekerd voor stormschade. Meld de schade eerst online voor meer informatie over de dekking en herstel.
  •  WA: je bent niet verzekerd voor stormschade. 
 • Ik heb een lekkage in mijn woning. Wat wordt door jullie gedekt?

  Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende situaties en bijbehorende dekking:

  • Lekkage als gevolg van afgewaaide dakpannen of dakdelen: als je bij ons een Opstalverzekering hebt valt de schade hierdoor binnen de dekking van de verzekering.
  • Lekkage als gevolg van een constructiefout of slechte of ontbrekende kitranden: de schade die hierdoor veroorzaakt wordt komt helaas niet voor vergoeding in aanmerking.
  • Lekkage door een kapotte leiding: de schade aan de leiding zelf valt niet binnen de dekking van de voorwaarden. De schade als gevolg van het lekkende water valt wel binnen de dekking van de voorwaarden mits er geen achterstallig onderhoud is.

  Voor een volledig overzicht van dekkingen en uitsluitingen verwijzen we je naar de voorwaarden.

 • Heeft hagelschade aan mijn auto invloed op mijn schadevrije jaren?

  Nee, hagelschade is niet van invloed op je schadevrije jaren. In sommige andere situaties kan er wel sprake zijn van invloed op je schadevrije jaren. Meld je schade online om hier uitsluitsel over te krijgen. 

 • Is hagelschade aan mijn zonnepanelen verzekerd?

   

  Zonnepanelen zijn automatisch meeverzekerd tegen gedekte schades dus ook schade door hagel. De zonnepanelen dienen bevestigd te zijn aan het dak van de woning of een bij de woning behorend bijgebouw. Verzwaarde zonnepanelen op een plat dak zijn ook toegestaan. Het toevoegen van zonnepanelen aan de woning tijdens de looptijd van de verzekering hoeft niet te zijn doorgegeven.